VIDEO Spectacolul clujean „This is my body. come into my mind“, o poveste despre lupta interioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii pot merge duminică, 13 mai, de la ora 19.00, la sala studio a Fabricii de Pensule, la un spectacol inedit pus în scenă deAlexandra Felseghi şi produs de Asociaţia Cult.Art&Media. Piesa are la bază o serie de interviuri şi pleacă de la nevoia de a ne înţelege pe noi înşine.

 „Spectacolul de teatru dans  „This is my body. Come into my mind" a pornit din dorinţa de a găsi un limbaj al corpului care să definească momentele cruciale din care suntem „clădiţi", să povestească şi să rememoreze treptele urcate de la copilărie până la maturitate. Trecerea de la fetiţă la femeie, de la joc la artă şi de la confuzie la claritate îşi capătă fluiditatea prin intermediul teatrului şi al dansului. Mintea şi sufletul se descoperă simultan, învaţă să trăiască împreună în acelaşi trup, oscilând între dezechilibru şi armonie", spun organizatorii spectacolului, Asociaţia Cult.Art&Media.

Regizoarea spectacolului, Alexandra Felseghi, spune că „This is my body. Come into my mind" a fost un experiment, o dorinţă comună a echipei de a face un gen de spectacol pe care nu l-a mai pus în practică. „E primul spectacol care a plecat de la o idee. Ne-au ajutat mult interviurile cu femei între 20 şi 35 de ani, din domeniul artistic, care au trecut prin experienţe similare. Cred că toată lumea se poate regăsi în acest spectacol", afirmă regizoarea.

Acele interviuri au fost o muncă de echipă - Diana Buluga, Raluca Lupan şi Alexandra Felseghi - şi au stat la baza scenariului piesei. Tinerele au gândit spectacolul şi-au propus să trezească în mintea celor ce văd piesa întrebări precum: ce înseamnă să ai personalitate în ziua de astăzi? cum te poţi defini într-o societate care e din ce în ce mai confuză? cum poţi să te regăseşti într-o lume în care timpul e un lux? ce culori capătă amintirile, emoţiile şi visele unei femei ajunsă la maturitate?.

image

Imagini din timpul repetiţiilor la spectacol

Piesa e o introspecţie, o analiză despre feminitate, modul în care e percepută senzualitatea şi felul în care e resimţită nebunia. Este, aşa cum spune şi titlul, o luptă interioară dintre trup şi minte.

Piesa a fost pusă în scenă de Alexandra Felseghi, produsă de Asociaţia Cult.Art&Media şi finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional. La realizarea spectacolului au contribuit: Melinda Jakab (coordonator mişcare), Setsuna, Cristian Pascariu (video), M17 şi Istvan Cîmpan (costume). Un bilet costă 15 lei, iar unul redus, pentru studenţi, 10 lei. Rezervări se fac la cultartmedia@yahoo.com, 0741358160.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite