VIDEO Debutul cinematografic al lui Silviu Purcărete: 8 ani de muncă şi 1,6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Debutul cinematografic al lui Silviu Purcărete la Cluj (foto: www.undevalapalilula.ro)
Debutul cinematografic al lui Silviu Purcărete la Cluj (foto: www.undevalapalilula.ro)

Premiera filmului regizorului Silviu Purcărete,„Undeva la Palilula", o noutate în cinematografia românească, are loc în această seară, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Clujenii pot merge diseară, la două proiecţii de gală, de la orele 17.00 şi 20.00, la Teatrul Maghiar de Stat ale primului film semnat Silviu Purcărete. La premieră şi-a anunţat participarea şi regizorul. Această instituţie a găzduit, azi, 23 aprilie, la prânz, o conferinţă de presă la care au participat producătorul filmului, Oana Giurgiu, compozitorul Vasile Ştirli şi actorul principal din film, Áron Dimény. „Nu-mi aduc aminte de vreun film care să aibă atâtea efecte speciale. Castingul a durat vreo doi ani. Filmările au început în 2009. Filmul e un experiment audio-vizual care merită văzut", afirmă Oana Giurgiu.

Debutul cinematografic al lui Silviu Purcărete la Cluj (foto: www.undevalapalilula.ro)

Vezi imagini din timpul filmului

Ea mai spune că bugetul aproximativ al peliculei, la care s-a lucrat opt ani, e de circa 1,6 milioane  euro. Filmul rulează deja în cinematografele clujene şi va fi difuzat şi la TIFF, în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Un altfel de film

Despre „Undeva la Palilula", actorul care îi dă viaţă personajului principal, Áron Dimény, spune că e un film făcut cu mare curaj. „Undeva la Palilula e un proiect ce diferă major de tot ce este în peisajul cinematografic românesc", crede actorul. Muzica acestei pelicule îi aparţine lui Vasile Şirli, compozitor român cu premii în ţară şi străinătate, care a mai colaborat cu Silviu Purcărete. Vasile Şirli e, din 1990, director muzical la Parcul Disneyland Paris, unde a compus numeroase piese originale pentru reprezentanţii.

„Undeva la Palilula" a fost filmat pe parcursul a opt ani într-o hală dezafectată din Bucureşti. Ideea acestui film are la bază poveştile spuse, într-o cafenea, de doctorul Serafim, care era un pediatru remarcabil. „Cineva a înregistrat o parte dintre discuţii, iar Silviu Purcărete a selecţionat vreo şase ore din acele înregistrări", explică Vasile Şirli.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite