VIDEO Prefectul Clujului ia la rost toate deconcentratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul Colegiul Prefectural clujean coordonat de Gheorghe Vuşcan
Primul Colegiul Prefectural clujean coordonat de Gheorghe Vuşcan

Gheorghe Vuşcan, prefectul Clujului, s-a întâlnit azi, 29 iunie, cu şefii de deconcentrate pentru prima oară de când a fost numit în această funcţie. El a mai spus că are ştiinţă de multe nereguli în unele deconcentrate, de aceea va solicita un audit.

„Ştiţi foarte bine ca şi mine cât de îmbâcsite sunt unele deconcentrate şi cum au ajuns unii în acele instituţii. Ne-am obişnuit, de prea multe ori, să pasăm responsabilitatea pe lege", a afirmat azi, 29 iunie, prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, de faţă cu toti şefii de instituţii din judeţul Cluj.

Vuşcan a afirmat că, zilele trecute, a fost sunat de un cetăţean din zona de munte a judeţului care era nemulţumit că nu putea accesa fonduri europene. „Miercuri m-a sunat un cetăţean dintr-o zonă de munte. A vut să vină la Prefectură. A venit să-mi spună ce se întâmplă într-un serviciu pulbic de-al nostru. El, împreună cu un prieten de-al lui au vrut să acceseze fonduri europene şi am fost şocat de ce mi-au povestit ei. Au ajuns să fie daţi afară de amabilitatea funcţionarilor noştri publici. Am mers acolo şi am aflat că există selecţii preferenţiale de proiecte. Există firme care selectează subiectiv acele proiecte", a declarat prefectul.

Plecând de la acest motiv şi de la alte informaţii pe care susţine că le deţine, prefectul va solicita un audit în toate deconcentratele.

Vuşcan a fost nemulţumit şi de faptul că în două luni, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a procesat doar 45 de dosare pentur tineri fermieri din Cluj. „Au ajuns în funcţii tot felul de lipitori de afişe, fără meserie, oameni care îşi doresc mai mult salarii, şi nu prestaţii de servicii publice pentru cetăţenii Clujului", a mai spus prefectul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite