VIDEO Marş al Noii Drepte la Cluj în memoria lui Avram Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest noua dreaptă la Cluj-Napoca
Protest noua dreaptă la Cluj-Napoca

Peste 200 de membri ai Asociaţiei Noua Dreaptă s-au strâns azi, 17 martie, la Cluj-Napoca unde au participat la un marş în memoria lui Avram Iancu. Aceştia au scandat lozinci precum „Harghita, Covasna, Pământ românesc", „Basarabia, pământ românesc", „Unitate naţională".

Manifestanţii s-au strâns în jurul prânzului în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, având asupra lor drapelele Asociaţiei Noua Dreaptă, steaguri tricolore, pancarte şi steaguri cu chipul lui Avram Iancu.

„Personalitatea lui Avram Iancu a depăşit demult limitele Ardealului, este o personalitate la care se raportează toţi românii. Ne aflăm astăzi aici într-un loc cu istorie. În 2008 a avut loc, exact în acest loc, primul miting din Ardeal împotriva separatismului maghiar. Am ştiut atunci să luptăm pentru drepturile noastre şi să ne impunem punctele de vedere, exact cum a făcut Avram Iancu la 1848. Trebuie să urmăm exemplul lui. El a luptat pentru un Ardeal românesc, pentru un Ardeal liber" a declarat Codrin Goia, liderul Asociaţiei Noua Dreptă Sibiu, în faţa statuii lui Mihai Viteazul.

Ulterior, manifestanţii au mărşăluit pe traseul strada Regele Ferdinand - Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor - Piaţa Avram Iancu, scandând "Unitate naţională", "România românilor", "Harghita, Covasna, pământ românesc", "Afară, afară cu duşmanii din ţară".

image

Vezi imagini de la protestul din Cluj

„Noi spunem că Ziua Ungariei e determinată de măcelul pe care l-a făcut asupra românilor, peste 40.000 de suflete de români care au fost măcelăriţi şi 230 de sate care au fost rase de pe suprafaţa pământului. Noi demonstrăm ce au făcut ungurii în timpul lui Lajos Kossuth", a declarat Vasile Chioreanu, un bătrân de 73 de ani, care a participat în fiecare an la marşul organizat de Noua Dreaptă.

„Suntem astăzi aici pentru a condamna, pentru a ne opune, pentru a spune un <<nu>> hotărât legii organizării administrative, un <<nu>> hotărât desfiinţării judeţelor care au tradiţie şi istorie şi pentru a spune un <<nu>> hotărât înfiinţării regiunilor" a declarat Tudor Ionescu, preşedintele Asociaţiei Noua Dreaptă.

Tot astăzi, membrii Asociaţiei Noua Dreaptă se vor întâlni pentru a discuta şi despre înființarea Partidului Naționalist, care momentan se află în faza înregistrării în fața instanței.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite