VIDEO MRU la Cluj: Toate partidele politice poartă vina pentru situaţia în care se află acum România, nu doar USL!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu şi-a lansat azi, 13 iulie, la Cluj-Napoca, Inițiativa Civică de Centru-Dreapta
Mihai Răzvan Ungureanu şi-a lansat azi, 13 iulie, la Cluj-Napoca, Inițiativa Civică de Centru-Dreapta

Fostul premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu, a venit azi, 13 iulie, la Cluj-Napoca, pentru a-şi lansa Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta (ICCD) alături de Cristian Preda. MRU se va întâlni azi cu susţinătorii asociaţiei şi vor organiza un miting, iar mâine vor participa la mitingul PDL.

Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier al României şi fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, a venit azi, 13 iulie, la Cluj-Napoca pentru a lansa, alături de prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda, asociaţia Inițiativa Civică de Centru-Dreapta (ICCD).

Cei doi au afirmat că asociaţia are pe zi ce trece mai mulţi membri şi că, în timp, dacă membrii săi vor dori, se va transforma în partid. Însă, continuă cei doi, prioritatea zero este ziua de 29 iulie când va avea loc referendumul prin care oamenii sunt chemaţi să voteze dacă îl mai vor sau nu preşedinte pe Traian Băsescu.

„Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele României, Traian Băsescu, nu a încălcat niciun principiu al statului de drept. (...) Mă gândesc cu groază ce va fi după 29 iulie dacă..", a afirmat MRU, care a adresat şi un mesaj susţinătorilor ICCD şi nu numai: de a nu vota suspendarea preşedintelui Băsescu pe 29 iulie.

„Faceţi orice ca să nu ne scoată din Europa"

Cristian Preda a declarat, la Cluj, că mii de persoane, inclusiv din mediul privat, le-au trimis scrisori şi mail-uri în care îşi exprimau îngrijorarea legat de ceea ce se întâmplă în ţară. „Mulţi ne scriu: faceţi orice să nu ne scoată din Europa! Asta ne spun oamenii. Acum resimt o frică pe care nu am mai simţit-o din anii 99", susţine Cristian Preda.

„Mesajele primate de actualul premier Victor Ponta la Bruxelles sunt extreme de dure. Nu vă puteţi închipui. Nervii celor de la bruxelles sunt întinşi la maxim", adaugă Preda.

MRU şi Preda au fost foarte critici la adresa întregii clase politice, nu doar a USL-ului şi a modului în care conduce ţara. „Partidele politice poartă o întreaga vină pentru situaţia în care se află acum România. Momentul în care ne aflăm nu e generat doar de USL, ci de întreaga clasă politică. Viaţa politică nu propune figuri noi, ci doar oameni politici reciclaţi. Nu asta e politica ce ne-o dorim. Clasa politică în România trebuie complet schimbată. Nu vrem ca această ţară să nu fie condusă de leneşi, analfabeţi şi de cei ce au mânuit doar bâta", a afirmat fostul premier.

Critici la adresa modului de organizare a referendum-ului

Cei doi au criticat modalitatea prin care actuala putere organizează referendumul. „Ei schimbă regulile jocului în timpul jocului. Politica se construieşte pe reguli clare, legiferate, în timp, şi nu atacând persoane şi transformând arena politică într-un câmp de înfruntare între gladiatori", a afirmat MRU. El a mai criticat reducerea numărului secţiilor de vot pentru românii din afara graniţelor.

MRU şi Cristian Preda i-au chemat azi, la miting, pe toţi cei care au un cuvânt de spus, care s-au săturat de mizeriile clasei politice. Ungureanu a afirmat că modul în care USL a preluat puterea se numeşte lovitură de stat şi a comparat-o cu modul în care Hitler a preluat puterea în Germania şi a instaurat dictatura.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite