VIDEO Liceenii clujeni de la Colegiul „Emil Racoviţă“ vor să salveze viaţa unei colege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 120 de liceeni s-au strâns azi, după-amiază, în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca ca să ajute o colegă de şcoală care suferă de cancer. Ei au mărşăluit pe străzile din centrul oraşului ca să-i sensibilizeze pe oameni să doneze bani ca să salveze viaţa colegei lor, Raluca.

Licenii de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca au organizat azi, 24 mai, un protest în Piaţa Muzeului prin care au vrut să sensibilizeze cluejnii să doneze bani epntru a salva viaţa colegei lor de şcoală, Raluca.

image

Imagini de la marşul liceenilor de la „Emil Racoviţă“

Acţiunea are la bază un proiect cu finanţare de la Youth-Bank. „Proiectul constă într-un marş care are loc în data de 24 mai, de la orele 16.30, având traseul Piaţa Muzeului - Bulevardul  21 Decembrie - Piaţa Avram Iancu - Bulevardul Eroilor şi se va încheia cu un lanţ uman în Piaţa Uniri. Elevii participanţi la marş vor avea tricouri cu logo-urile firmelor care ne-au sponsorizat.Scopul proiectului este să o ajutăm pe colegă noastră din clasa a 9-a care suferă de cancer limfatic şi fibroză pulmonară", explică Raluca Dolea, elevă în clasa a X-a.

S-au adunat peste 120 de elevi, spune Ştefana Ciortea. „Nu ne-au ajuns tricourile. S-au făcut 120 de tricouri şi au venit mult mai mulţi. Ne bucură acest lucru. Nu ne aşteptam să vină atâţia", afirmă Ştefana Ciortea. Aceştia au plecat din Piaţa Muzeului cântând „La mulţi ani!" colegei lor, după ce şi-au dat mâinile înlănţuindu-se.

Colega lor, care a început deja tratamentul în Germania, are nevoie de 150.000 de euro. Până acum s-au adunat 30.000 de euro.

„Raluca a venit o zi sau două la şcoală. Nu îi permite sănătatea. Prin campania noastră, prin acest marş vrem să le arătăm altora că se poate“, afirmă Adina Udrescu şi Ioana Cismaru din clasa a XI-a de la „Emil Racoviţă“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite