VIDEO Goran Bregović a făcut Clujul să danseze în ritmul Balcanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Goran Bregović a concertat la Cluj-Napoca
Goran Bregović a concertat la Cluj-Napoca

Goran Bregović a concertat în această seară la Cluj-Napoca, iar acordurile sale balcanice i-a făcut pe clujeni să danseze și să aplaude.

Sala Sporturilor din Cluj-Napoca a fost neîncăpătoare în această seară de luni, 18 iunie, pentru că sute de clujeni au venit să-l revadă pe artistul Goran Bregović concertând.

 Goran Bregović a concertat la Cluj-Napoca

Imagini din timpul concertului

Spectatorii au ascultat mai întâi un grup de 16 muzicieni experimentați, recunoscuți în țară și străinătate: Relu și The Zuralia Orchestra. Acest grup s-a creat abia anul trecut și lucrează momentan la albumul de debut, cei 16 având colaborări cu artiști de talie internațională. Specificul acestui grup se datorează stilului în care cântă - fusion - combinației dintre folclorul românesc, muzica autentică țigănească cu jazzul, reggae, latino sau muzica orientală.

Rochiile largi, înflorate, specific portului țigănesc, au dat un plus de culoare Sălii Sporturilor și au pregătit atmosfera pentru Goran Bregović care a urcat pe scenă, în aplauzele publicului, în jurul orei 21.00, într-un costum alb cu pantofi albaștri, în ton cu nuanțele chitarei sale. Artistul a interpretat piese noi împreună cu orchestra sa reușind să-i facă pe unii clujeni să danseze. Alții au preferat să se așeze în fața rândurilor stabilite de organizatori pentru a vedea mai bine ce se întâmplă pe scenă.

 Goran Bregović a concertat la Cluj-Napoca

Relu and The Zuralia Orchestra au deschis concertul artistului

Goran Bregović este un artist ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pentru piesele sale, acesta se inspiră din muzica tradițională țigănească și cea din Balcani, variată și plină de culoare precum temperamental popoarelor ce trăiesc în această zonă a Europei. Artistul a creat coloane sonore pentru filme ca "Time of the Gypsies", "Queen Margot", "Underground" și "Arizona Dream". O colaborare cu totul aparte, de care mulți ășiaduc aminte e muzica creată pentru regizorul Emir Kusturica. Goran Bregović a compus piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza și Cesaria Evora.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite