VIDEO Gheorghe Vușcan, noul prefect al Clujului: ”În ultimii ani, la Cluj, am uitat să respectăm legile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investirea noului prefect al Clujului, Gheorghe Vușcan
Investirea noului prefect al Clujului, Gheorghe Vușcan

Noul prefect de Cluj Gheorghe Vușcan și noul subprefect, Mihnea Uioraș, au fost investiți azi 14 iunie, în funcții. La ceremonie au fost prezenți ministrul delegat al Administrației Paul Victor Dobre, noul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, șefi de deconcentrate, universitari, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe și ai celei Greco-Catolice.

Sala de ședințe a Prefecturii a fost neîncăpătoare în această după-amiază deoarece ministrul Paul Victor Dobre a venit de la București să-l investească în funcția de prefect pe clujeanul Gheorghe Vușcan, fost consilier local. După ce oficialul din Guvern a dat citire ordinelor de numire ca prefect a lui Mircea Vușcan și ca subprefect a lui Mihnea Uioraș, Vușcan a spus că, în scurtul său mandat pe care îl începe de azi, va încerca ca Instituția Prefectului să-și recapete vizibilitatea și ca la Cluj să revină normalitatea.

Investirea noului prefect al Clujului, Gheorghe Vușcan

Imagini de la investirea noului prefect de Cluj

În discursul său a amintit voalat de problemele cu justiția care au pătat imaginea orașului Cluj-Napoca. "În ultimii ani, La Cluj, am uitat să ne ascultăm, să ne privim în ochi, să respectăm legile, să nu ne cerem scuze pentru greșelile făcute, toate în detrimentul cetățeanului. Vrem să schimbăm fața Clujului. Vrem să nu ne  mai fie rușine că suntem clujeni", susține noul prefect.

Acesta a dat asigurări că în Prefectură, cât timp el va fi prefect, nu se va face politică, ci doar administrație și se vor aplica corect legile. Mesajul său a fost întărit de cel al suprefectului Mihnea Uioraș. "Mizez pe loialitate față de lege decât față de un partid sau altul", a afirmat suprefectul.

Festivitatea s-a încheiat cu ciocnirea unui pahar de șampanie după ce ministrul a lăudat aerul european pe are îl are Cluj-Napoca față de alte orașe ale țării, aer european datorat și stadionului Cluj Arena.

Fostul prefect, Florin Stamatian, a fost demis de Guvernul Ponta la începutul lui mai, iar de atunci până în prezent interimatul l-a asigurat subprefectul Vasile Cosma, prezent și el la ceremonie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite