VIDEO Emil Boc: PDL Cluj e o echipă deschisă care, în ciuda unor probleme interne, susţine candidatura lui Adrian Papahagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Clujului, Emil Boc, a participat, vineri după-amiaza, la o conferinţă pe tema valorilor dreptei, unde a declarat, printre altele, că îşi susţine colegul de partid Adrian Papahagi pentru alegerile parlamentare.

Ajuns cu întârziere la conferinţa organizată de Fundația Creștin-Democrată împreună cu Fundația Konrad Adenauer, primarul Clujului, Emil Boc, a afirmat despre europarlamentarul Monica Macovei că a rămas aceeaşi susţinătoare ale unor principii care au schimbat România. Vorbind despre dreapta, partidele de dreapta şi valorile dreptei - tema conferinţei, Boc este de părere că din partea partidelor de dreapta din Europa trebuie să vină soluţiile de ieşire din criză.

"Atât dreapta, cât şi stânga sunt vinovate pentru cum a ajuns azi Europa, economic vorbind. Cred că soluţiile de ieşire din criza care a cuprins Europa sunt cele ale dreptei„, este de părere primarul Clujului.

Acesta a reluat o idee a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care spunea că Uniunea Europeană reprezintă 5% din locuitorii planetei şi totuşi are un consum enorm, mai precis 50% din cheltuieli sunt ale UE. "Aceasta înseamnă că e un decalaj major şi UE consumă mai mult decât produce", susţine Boc.  

În finalul discursului său, Emil Boc a afirmat că îşi susţine colegul de partid Adrian Papahagi, vicepreşedintele Fundația Creștin-Democrată. "Tânărul nostru coleg Papahagi care nu numai că provine dintr-o familie de înaltă ţinută academică, dar el însuşi a confirmat prin ceea ce reprezintă în Cluj. Faptul că preşedintele organizaţiei şi-a asumat, în ciuda unor probleme interne, candidatura lui Papahagi înseamnă că la Cluj este o echipă deschisă care susţine valorile", a declarat Boc.

El crede că atât Papahagi, cât şi Sever Voinescu sunt oameni preţioşi pentru politica românească care au multe de spus.

Emil Boc nu a menţionat nimic despre Mihai Hărdău şi scandalul iscat de acesta în partid, ci le-a numit "probleme interne".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite