VIDEO Cum se vede noul stadion al Clujului de sus (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia noului stadion este pe ultima sută de metri. Lucrările au fost finalizate în proporţie de 90%. La intrarea pe şantierul Cluj Arena, coordonatorii de proiect au afişat o pancartă pe care se numără invers zilele rămase până când stadionul va fi gata. Ieri, aici scria „mai sunt 24 de zile“. Azi e cu una mai puţin.

Cluj Arena e aproape gata. Gazonul a fost montat şi urmează să se amplaseze porţile. Muncitorii au început deja lucrările şi la pista de atletism, care înconjoară terenul de joc. Acoperişul umbreşte deja peluzele şi tribunele, muncitorii lucrând în prezent la acoperirea sa cu ultimele straturi protectoare. S-a amplasat şi sistemul de nocturnă, care se ridică la standardele unui stadion de Champions League.

Vezi şi „Cluj Arena“, un Colosseum pe Someş

Tabele ca pe Stamford Bridge

Pe noul stadion al Clujului au fost montate două tabele de marcaj, de câte 55 de metri pătraţi fiecare. Ele sunt poziţionate faţă în faţă, de o parte şi de alta a stadionului, în spaţiile dintre peluze şi tribune. Ieri, una dintre ele a fost prezentată presei, prin afişarea unei serii de fotografii. Distanţa de la care imaginea poate fi văzută clar e de două sute de metri.

Cele două tabele de marcaj sunt asemenea celor de pe stadionul echipei Chelsea, Stamford Bridge. A doua tabelă, aflată între peluza şi tribuna estică urmează să fie pusă în funcţiune săptămâna viitoare. Ambele sunt produse de Philips.

Click pe poze pentru galerie foto

image

Stadionul va fi inaugurat la sosirea studenţilor

În urmă cu doi ani, puţini şi-ar fi închipuit că lucrările vor fi finalizate la timp. Într-adevăr, se va întârzia două luni faţă de data stabilită în proiect, însă asta pentru amenajarea zonei din jurul colosului de pe Someş. Totuşi, Cluj Arena îşi va deschide porţile în data de 30 septembrie, a anunţat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Termenul se potriveşte de minune cu perioada în care studenţii se întorc la Cluj, pentru începerea unui nou an şcolar. „Până în data de 30 septembrie se va lucra la finisaje şi la sfârşitul lunii se va închide şantierul“, a spus Alin Tişe.

Arena va avea 1.500 de locuri de parcare şi 30.596 de locuri în peluze şi tribune.În acest moment se montează şi scaunele. Structura stadionului a înghiţit 28.000 de metri cubi de beton şi 3,7 milioane kilograme de oţel. La tribuna I vor fi cinci etaje, iar la peluză două. Costul final al lucrărilor va fi de 36 de milioane de euro.

Stadiul lucrărilor în urmă cu o lună (VIDEO)

BT Arena?

Din cauza costurilor ridicate de întreţinere, Consiliul Judeţean ar putea „închiria“ numele stadionului unui eventual investitor. „Stadionul Olimpic din Roma plăteşte pentru fiecare meci zece mii de euro doar factura de curent. Trebuie să găsim un investitor care să susţină aceste cheltuieli, motiv pentru care cel mai probabil numele stadionului va fi denumit după cum doresc cei care câştigă licitaţia“, a spus Alin Tişe, care a afirmat că până în acest moment a avut o propunere, din partea Băncii Transilvania.

„Eventualul câştigător va asigura bugetul de întreţinere“, a încheiat preşedintele Consiliului Judeţean. Stadionul va fi administrat de o societate pe acţiuni, care urmează să fie înfiinţată, după modelul Tetarom, administratoarea parcurilor industriale din judeţ.

Gazon de top, pe Cluj Arena
Au fost montate primele scaune pe Cluj Arena!

Polivalentă colorată

Lucrările au demarat şi la Sala Polivalentă, aflată lângă stadion. Se lucrează deja la fundaţie şi se pun cofrajele la primii stâlpi de susţinere. Sala, în valoare de 50 de milioane de lei (aproximativ 11,9 milioane de euro), de care oraşul Cluj-Napoca ar urma să se bucure din vara lui 2012 va fi realizat din structuri care se vor colora în timpul nopţii. Proiectul seamănă cu sălile construite la Beijing pentru Olimpiada din 2008.

Pe acoperiş vor mai fi amplasate celule fotovoltaice pentru energie electrică şi un sistem de captare al apei meteorice, care va fi refolosită de instalaţiile sanitare. Proiectarea şi execuţia se vor face astfel încât sala să fie omologabilă la mai multe ramuri sportive: baschet, volei, handbal, dar şi gimnastică, box, judo, karate, scrimă.

FOTO Lucrările la polivalenta de 50 de milioane de lei din Cluj au început cu o pauză (VIDEO PROIECT)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite