VIDEO Cum se "simte" o aterizare pe cel mai mare aeroport din Transilvania Gălăgie, turbulenţe şi zgălţâieli la atingerea pistei din Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este recunoscut ca fiind cel mai important din Transilvania şi şi-a propus să devină unul de referinţă în sud-estul Europei. Totuşi, pista se află într-o stare jalnică.

Vezi şi
Noua pistă a aeroportului clujean costă 120 de milioane de euro
David Ciceo: „Noua pistă deschide multe posibilităţi: Cluj - New York, Cluj - Beijing”

Noua pistă, de 3.500 de metri şi în valoare de 120 de milioane de euro, pentru care va fi nevoie de devierea râului Someş aflat în apropiere de aeroport, este doar în faza de proiect. Până când aeroportul clujean se va bucura de pista construită la standarde internaţionale, pasagerii vor trebui să îndure denivelările din asfalt, din cauza cărora, la aterizare, avioanele se zgâlţâie şi încep să "tremure".

Până şi Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, sub tutela căruia se află aeroportul, a recunoscut la începutul anului că acest lucru e un dezavantaj. "Mulţi piloţi comentează că pista este scurtă şi chiar denivelată, iar aceasta influenţează deciziile companiilor aeriene", a declarat Tişe.

Urmăriţi în filmuleţele de mai jos cum arată experienţa pasagerilor, dar şi a piloţilor la aterizarea pe aeroportul clujean:

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite