VIDEO Cristian Leana, un finalist de la „Românii au talent“, a făcut demonstraţii de speedcubing la Cluj. Cu ochii închişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurs internaţional de speedcubing la Cluj-Napoca. A participat şi Cristian Leana
Concurs internaţional de speedcubing la Cluj-Napoca. A participat şi Cristian Leana

Un mall din Cluj-Napoca a găzduit o competiţie internaţională de speedcubing, Romanian Open 2012, unde copii şi adulţi s-au întrecut în rezolvarea cât mai repede a unui cub Rubik.

Pasionaţi de speedcubing s-au întrecut ieri, 23 iunie, şi azi, 24 iunie, la Romanian Open 2012, un concurs internaţional la un mall din Cluj-Napoca. Organizatorul acestei competiţii, a şasea de acest gen din ţară, este World Cub Association din România. Delegatul comunităţii româneşti de cubing este, din 2009, Radu Făciu. „Cubul Rubik este un hobby care nu e vizibil la noi în ţară. Va fi peste câţiva ani. Am vrut să organizez o competiţie de speedcubing  şi în România.

image

Imagini de la concursul internaţional de speedcubing de la Cluj-Napoca

La Cluj au venit 35 de participanţi din întreaga ţară, dar şi din afară, din Ungaria şi Republica Moldova ", crede Radu Făciu.

La eveniment, care a atras privirele trecătorilor din mall, a participat şi „vârful" speedcubing-ului din ţară: Cristian Leana. Acesta a rezolvat un cub în doar câteva secunde, cu ochii închişi, spre uimirea tuturor celor prezenţi. „Înveţi paşii şi aplici algoritmii. Speedcubingul ajută la dezvoltarea memoriei şi a atenţiei distributive", a afirmat Cristian Leana. Adolescentul, în vârstă de 17 ani, poate rezolva un cub Rubik în doar 7,87 secunde şi vrea să ajungă un mare IT-ist.

VIDEO Cubul Rubik revine la modă

Recordul mondial la categoria 3 pe 3 de speedcubing îl deţine un australian pe nume Felix Zemdegs care a rezolvat un cub în 5 secunde şi 66 de sutimi, potrivit lui Radu Făciu.

Vecinii unguri au luat multe premii

Concurenţii din Ungaria au dominat întrecerea de speedcubing de la Cluj-Napoca. Cu mici excepţii, ei au luat toate premiile, care au constat în diplome şi tricouri inscripţionate cu simbolurile acestui concurs. Competiţia a avut 13 categorii, iar secţiunea „3 pe 3", pe podium au urcat trei participanţi din Ungaria: I - Milan Baticz cu 11 secunde şi 22 de sutimi, II - Bence Hunor cu 11 secunde şi 80 de sutimi, III - Daniel Varga cu 12 secunde şi 30 de sutimi.

Cristian Leana, cel care este cel mai bun la speedcubing din ţară şi care a ajuns până în finala concursului „Românii au talent", a ocupat locul II la categoria „cu ochii închişi".  

 

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite