VIDEO Clujenii vor sta mai puţin la farmacie datorită reţetei electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, Crina Grozav
Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, Crina Grozav

Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, Crina Grozav, a prezentat azi, 29 iunie, câteva dintre argumentele folosirii reţetei electronice. Două dintre ele sunt posibilitatea de a cumpăra medicamente de pe o reţetă de la mai multe farmacii şi rapiditatea eliberării medicamentelor.

Reţeta electronică va intra în probe din 1 iulie, iar până pe 31 decembrie 2012 inclusiv va funcţiona în parelel cu cea din suport pe hârtie. „Această reţetă electronică are mai multe avantaje. Se va aştepta mai puţin la farmacie, va duce la creşterea calităţii actului medical care va putea fi monitorizat în timp real şi se va putea evalua rapid necesarul de medicamente", a afirmat Crina Grozav.

Un alt avantaj este faptul că medicamentele de pe aceeaşi reţetă vor putea fi procurate de la mai multe farmacii.

Reţeta electronică va putea fi completată în două moduri, online şi offline, de către toţii medicii.  În cea online, prescripţia va fi completată de către medic într-o aplicaţie informatică conectată direct la sistemul electronic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. În cazul celei offline se procedează în acelaşi fel, diferenţă constă în faptul că medicul foloseşte o aplicaţie care nu e conectată la sistemul naţional al CNAS, ceea ce înseamnă că atunci când se listează reţeta, ea nu e validată în sistem.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite