VIDEO Cei doi îngeri înecaţi în lac au fost conduşi pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama fetiţei înecate a ţinut în braţe, în timpul înmormântării, un ursuleţ de pluş
Mama fetiţei înecate a ţinut în braţe, în timpul înmormântării, un ursuleţ de pluş

Două vieţi frânte, brutal şi nedrept. Două mame care nu-şi vor mai strânge niciodată la piept copiii. Durere, disperare şi lacrimi a lăsat în urmă criminalul care şi-a înecat copiii în Lacul Tarniţa.

Zi tristă pentru două mame în al căror suflet nu va mai fi niciodată primăvară şi pentru tânărul de doar 17 ani care şi-a pierdut ambii fraţi. Alexandra (trei ani) şi Flavius (15 ani), copiii care şi-au găsit tragicul sfârşit în adâncurile Lacului Tarniţa, fiind ucişi de propriul tată, au fost conduşi, luni, pe ultimul drum.

Mama fetiţei, secată de durere

Alexandra a fost înmormântată la Cimitirul Central din Cluj-Napoca. Capela în care a fost depus, încă de sâmbătă, micuţul sicriu alb, a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să-şi ia rămas bun de la copilaş. Mama fetiţei, Klaudia Nagy (30 de ani), şi-a ţinut toată slujba ochii închişi. Părea că până şi lacrimile i-au secat de atâta durere. Sora ei a fost cea care a susţinut-o în drum spre mormânt.


Mama fetiţei înecate a ţinut în braţe, în timpul înmormântării, un ursuleţ de pluş

Alături de familie, colegi şi prieteni ai mamei Alexandrei, la înmormântare au participat şi mulţi clujeni care au ţinut să conducă micuţa pe ultimul drum. „Şi eu am o fetiţă de vârsta Alexandrei. Aşa ceva e de neconceput! Nu aş fi fost împăcată dacă nu aş fi venit azi la înmormântare", a declarat Mariana Stroie (37 de ani), o clujeancă ce s-a rugat la sicriul copilei înecate în Tarniţa.

„Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să nu ne dea niciodată asemenea încercări", a spus unul dintre preoţii care au oficiat slujba de înmormântare.

„Copilul nu a făcut niciodată rău la nimeni!"

Două ore mai târziu, într-un sat uitat de lume din judeţul Cluj, Berindu, sătenii s-au adunat la biserică pentru a-i fi alături Rodicăi Lăpuşte, mama băiatului de 15 ani pe care tatăl-asasin l-a luat cu el în moarte, înecându-l în Tarniţa.


Mama băiatului înecat în Tarniţa şi-a îngropat, luni, copilul

Preotul clujean Dorin Păcurar, care a ţinut slujba alături de cel din Berind, s-a rugat pentru sufletul băiatului, dar şi pentru ca Cel de Sus să le dea putere pentru a trece peste imensa durere celor care au rămas să-l plângă pe Flavius. „Poate că a fost mai bine aşa, Dumnezeu le orânduieşte pe toate. Poate, chinurile aceste greu încercate mame au fost curmate, luând acest suflet nevinovat la ceruri. Copilul acesta nu a făcut niciodată rău la nimeni", a spus preotul.

Preotul a mai povestit şi că Rodica Lăpuşte este o femeie credincioasă, care obişnuia să meargă mereu la biserică şi care avea grijă de Flavius ca de ochii din cap. „Nu era uşor. La 15 ani, înalt precum mama lui, Flavius avea nevoie de mult ajutor. Din cauza deficienţelor, mama lui îl căra prin casă, îl spăla, îl îmbrăca", a completat Dorin Păcurar.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite