VIDEO „Nebunie” marca Bollywood într-un local clujean (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O petrecere în stil indian a avut loc, aseară, la Cluj-Napoca. La eveniment au participat mai mulţi clujeni costumaţi în haine tradiţionale indiene. Cireaşa de pe tort au reprezentat-o indienii în sine, care după ce au dansat ore întregi pe muzică Punjabi, au cerut dansul pinguinului.

Vezi aici o fotogalerie

Cămăşile lungi, turbanele, vestele şi mărgelele care încercau să „copieze” îmbrăcămintea tradiţională din regiunea Punjab din India au colorat aseară „staţiunea studenţească” de pe strada Piezişă, din campusul studenţesc Hasdeu. Mai mulţi tineri români, dar şi indieni, s-au strâns la prima petrecere din Ardeal organizată în stil bhangra: costumaţie tradiţională zonei Punjab din India şi dansuri pe muzică Punjabi.

Chiar dacă nu se aşteptau, organizatorii s-au trezit la Funky Bar, acolo unde a avut loc petrecerea şi cu un grup de indieni, care au aflat de eveniment de pe internet. „Am primit un e-mail de la unul dintre ei, care mă întreba dacă poate rezerva o masă. I-am spus că nu se poate, deoarece se aşteaptă foarte multă lume şi vom sta toţi la un loc. După un timp am fost sunat şi mi s-a spus că vor veni mai mulţi. Am rămas surprinşi şi noi, se distrează de minune aici”, ne-a spus aseară Lorand Minyo, organizatorul Banghra Party.

Au cerut dansul pinguinului

Cele circa zece persoane din India, studenţi la Cluj ori angajaţi la diverse companii, au ţinut sufletul petrecerii până în jurul orei 3.00. După ce s-au distrat pe muzica cu care sunt atât de obişnuiţi acasă, aceştia au cerut dansul pinguinului. Localul a explodat. S-a format un cordon uman lung, care dansa pe acelaşi ritm, dansul pinguinului. După aceea, indienii au avut parte până şi de „Macarena”.

„Acest loc este cu adevărat distractiv. E superb, am găsit oameni extraordinari aici. E un loc perfect pentru a te distra”, ne-a spus Kapil, unul dintre tinerii din India veniţi la Cluj.

CITEŞTE ŞI CHRISTIAN LEPAH SE ÎNTOARCE ÎN „HAMBAR“

Costumaţii improvizate

Clujenii nu s-au lăsat mai prejos. Aceştia au închiriat costumaţii, ori au cerut de la prieteni mai multe accesorii, improvizând ţinute tradiţionale indiene, pline de culoare. „Am căutat la teatru, la Opera Maghiară, dar nicăieri nu am găsit un costum. Am început să sun la prieteni şi în cele din urmă mi-a ieşit o costumaţie”, ne-a spus Cristian Bunoaica, unul dintre clujenii care purta cea mai reuşită ţinută. A cerut o cămaşă lungă din in de la o prietenă, care-i ajungea până la glezne, o vestă neagră peste, iar la gât un şirag de mărgele. Turbanul pe care îl purta pe cap atrăgea, însă, toată atenţia. „E un cearşaf roşu, pătrat. Am învăţat să mi-l pun pe cap, am aflat totul de pe internet”, ne-a spus acesta.

La petrecere a fost oferită şi o băutură specială, un cocteil numit tematic Punjabi Sunset. Cei prezenţi s-au arătat foarte încântaţi de petrecere. „Am o mare pasiune pentru multiculturalitate şi cred că asta m-a făcut să vin. Am mai fost la petreceri tematice în Olanda, dar în România niciodată. Am fost impresionată, mai ales că au venit indieni”, ne-a spus Hedi Hoka.

Vezi ce înseamnă Banghra:

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite