Cluj: VIDEO Regii derapajelor fac pneurile să ardă la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: VIDEO Regii derapajelor fac pneurile să ardă la Cluj
Cluj: VIDEO Regii derapajelor fac pneurile să ardă la Cluj

Cea mai mare competiție europeană de drift a ajuns în România. Zeci de piloți români și străini se întrec în drifturi la Polus Center. CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT

Citeşte şi

Arta tuningului auto, văzută din culise (GALERIE FOTO)

REPORTAJ Curbe periculoase, accidente şi fete frumoase la campionatul de drift din Cluj (FOTO VIDEO)

Etapa oficială de drift „King of Europe” a luat startul azi, la ora 13.00, în parcarea centrului comercial Polus. Nouă piloți români și peste 30 din Franța, Rusia, Polonia, Ungaria, Grecia și Spania au apăsat pedalele pe un circuit special, amenajat în parcare.

Astăzi a avut loc etapa de calificări, urmând ca mâine să aibă loc cursa propriu-zisă. Piloții au început să-și „ardă” cauciucurile puțin după ora 13.00, reușind chiar și să spargă câțiva din parapeții umpluți cu apă, amplasați de-a lungul circuitului.

Unul dintre concurenți, Haiu, pe numele său real Sorin Ene, ne-a povestit câteva din mișcările ce stau la baza derapujului controlat, anume driftingul.

„În drifting, cel mai mult contează accelerația, direcția și frâna de mână. De asemenea, și schimbarea punctului de greutate al mașinii”, a explicat acesta. Tânărul a mai participat la campionate de drift internaționale, dar cel mai mult l-a impresionat Ungaria.

„Acolo totul e la un alt nivel. Au circuite, au piloți buni, au mașini. Noi suntem doar la început”, a mai spus acesta.

Organizatorii au estimat ca la această etapă, concurenții să schimbe peste trei sute de anvelope. „Driftul este considerat unul din cele mai spectaculoase sporturi auto. Suntem mândri că aducem o competiție internațională de drift în România și credem în viitorul acestui sport la noi în țară”, a declarat Grațian Sonu, președintele Asociației Române de Tuning Auto, unul dintre organizatori.

Pe lângă competiția de drift, la Polus Center are loc și o expoziție de mașini tunate. De asemenea este organizat și Campionatul Național de Car-Audio.

Mâine, evenimentul va începe la ora 10.00. Prețul unui bilet de intrare este de 20 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite