Cluj: VIDEO FOTO Windows 7 porneşte de la Cluj spre PC-urile românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: VIDEO FOTO Windows 7 porneşte de la Cluj spre PC-urile românilor
Cluj: VIDEO FOTO Windows 7 porneşte de la Cluj spre PC-urile românilor

Începând de astăzi, utilizatorii de calculatoare pot achiziţiona unităţi care au deja preinstalat sistemul de operare Windows 7. Versiunea în limba română va fi lansată peste o săptămână. Noul sistem de operare a fost prezentat în avanpremieră la Cluj.

Reprezentanţii Microsoft România au făcut, miercuri seară, la Cluj, o prezentare a sistemului de operare, cu doar câteva ore înainte ca acesta să fie lansat pe plan mondial. Conform lui Dan Bulucea, directorul de marketing al companiei, Windows 7 va fi perceput ca un mare pas înmainte faţă de Vista, sistem de operare despre care s-a rezumat să afirme că “nu a fost, poate, cel mai mare succes al Microsoft”.

Citeşte şi
Windows 7, marea provocare Microsoft
Microsoft lansează Windows 7

“Va elimina toate incompatibilităţile existente în Vista. Va fi mult mai simplu de utilizat şi va pune mult mai bine în valoare resursele calculatoarelor. Pachete de business vor oferi mai multă stabilitate şi securitate, precum şi o administrare mai uşoară”, a menţionat Bulucea.

De la 840 la 1.400 de lei

Pentru utilizatorii de Vista, trecerea la Windows 7 va fi extrem de uşoară, compania oferind upgrade-ul gratuit în următoarele trei luni, singurele taxe ce vor trebui achitate fiind  cea de transport, plus costul CD-ului pe care este instalat programul. În cazul în care este achiziţionat separat de o unitate, sistemul de operare va costa între 840 de lei (versiunea Home Premium) şi 1.400 de lei (versiunea Ultimate). Odată cu apariţia Windows 7, Microsoft va înceta comercializarea sistemului de operare XP, însă va continua să vândă Vista au mai menţionat reprezentanţii companiei. De asemenea, conform oficialilor companiei Micrtosoft, s-a luat decizia de a nu integra browser-ul Internet Explorer în Windows 7.

Concurenţă cu XP

Conform analizei speciliştilor în domeniu, cel mai mare competitor al Windows 7 nu va fi nici Linux, nici Vista sau Mac OS X, ci chiar XP, sistem de operare lansat de Microsoft în 2001. Windows 7 va fi distribuit în şapte versiuni. Ediţiile care vin preinstalate pe calculatoare noi sunt Windows 7 Starter (doar pentru netbookuri) 7 Home Premium, 7 Professional şi 7 Ultimate. Ediţiile care vin în pachete retail sunt 7 Home Premium, 7 Professional şi 7 Ultimate.



Pro şi contra Windows 7

Printre principalele “puncte tari” ale Windows 7 se numără faptul că pot fi deschise mai multe ferestre, pentru că memoria consumată este aceeaşi ca în cazul în care ar fi doar o fereastră deschisă, faptul că majoritatea aplicaţiilor şi driverelor ce funcţionează pe Windows Vista merg şi pe Windows 7, dar şi că bateria unui calculator echipat cu Windows 7 va ţine cu 11% mai mult decât în cazul altui sistem. La capitolul “puncte slabe”, cei care au testat sistemul au identificat faptul că versiunile numeroase nu sunt diferenţiate precis din punct de vedere al dotărilor, faptul că încă de la lansarea în modul BETA, sistemul de operare a putut fi „spart , că transferul şi ştergerea de fişiere se face la fel de greu ca în cazul sistemului Vista, precum şim faptul că doar utilizatorii Vista vor putea face upgrade la Windows 7 şi îşi vor putea păstra în acelaşi timp toate fişierele şi aplicaţiile. Cei care au instalat pe calculatoare Windows XP vor trebui să instaleze totul din nou.

400.000
de sisteme de operare Windows 7 intenţionează să vândă Microsoft România în primul an de la lansare


40.000
de români au testat deja versiunea BETA a Windows 7. 91% dintre ei s-au declarat mulţumiţi de produs

image

„Îmi place că Windows 7 se mişcă bine, că are o vizibilitate foarte bună, de asemenea oferă o organizare excelentă. La puncte slabe, chiar nu îmi vine nimic în minte“
Dan Bulucea, director marketing Microsoft România

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite