Cluj: VIDEO Parcul Natural Apuseni, premiat de Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: VIDEO Parcul Natural Apuseni, premiat de Comisia Europeană
Cluj: VIDEO Parcul Natural Apuseni, premiat de Comisia Europeană

Munţii Apuseni vor fi promovaţi printr-un film de prezentare, difuzat la Gala EDEN 2009. România participă la Gala Eden 2009 pentru a doua oară. Anul trecut, destinaţia câştigătoare a fost Depresiunea Horezu.

Parcul Natural Apuseni va fi premiat la Bruxelles astăzi, în cadrul Galei Premiilor EDEN 2009, ca destinaţie turistică de excelenţă a României, alături de alte 21 de destinaţii europene.

Parcul natural românesc va beneficia gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei Europene (CE), potrivit unui comunicat emis ieri de Ministerul Turismului. Filmul va fi difuzat în premieră în cadrul Galei de luna viitoare.

România participă pentru a doua oară consecutiv la acest proiect. Tema de anul acesta este „Turismul şi ariile protejate“. La concurs au participat 12 astfel de zone din România.
 
Depresiunea Horezu a fost destinaţia românească premiată anul trecut în cadrul tematicii „Turismul şi patrimoniul cultural imaterial“.  Vezi video cu zona Horezu!

Filmul va fi postat pe www.edenineurope.eu

„Clipul, cu o durată de trei minute, va fi postat pe site-ul www.edenineurope.eu şi va fi pus gratuit la dispoziţia Administraţiei Parcului Natural Apuseni pentru activităţi de promovare. De asemenea, aria protejată va fi promovată pe site-ul oficial EDEN, unde va avea o pagina proprie şi va fi inclus în Reţeaua Destinaţiilor Europene de Excelenţă, care facilitează schimbul de experienţă în vederea dezvoltării durabile“, se mai arată în comunicat. 

Proiectul EDEN „European Destinations of Excellence“ a fost lansat în 2006 de Unitatea de Turism a CE şi vizează obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii netradiţionale sau crearea de reţele între participanţii la sectorul turistic.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite