VIDEO Elefanţii au făcut spectacol pe străzile Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi elefanţi ai circului Gartner au defilat duminică dimineaţa pe străzile din Cluj într-o paradă de-a lungul Someşului. Acrobaţii circului i-au scos pe elefanţi în stradă, iar sute de clujeni s-au oprit să-i fotografieze şi să-i urmărească pe viu.

Rani şi Mandra sunt doi elefanţi în vârstă de 42 de ani şi astăzi au fost vedete pe străzile din Cluj. Prima oprire a fost în sensul giratoriu din cartierul Grigorescu, unde părinţii şi copiii s-au înghesuit să îi vadă pe viu, să-i atingă şi să se fotografieze cu ei. Unii mai curajoşi i-au hrănit cu mere.După sesiunea foto, elefanţii au pornit la pas de-a lungul Someşului pe strada 1 Decembrie 1918 până la podul Napoca. Ajunşi acolo, dresorii au făcut câteva demonstraţii pentru public, ca o avanpremieră la show-ul organizat de circul Gartner care este prezent la Cluj-Napoca în perioada 4 - 14 octombrie, în zona Expo Transilvania.


Parada elefantilor


CLICK AICI PENTRU MAI MULTE POZE DE LA PARADA ELEFANŢILOR


„Au 42 de ani, sunt cu noi de 37 de ani, eu am crescut cu ei. Sunt născuţi în Germania la grădina zoologică. Îi cheama Rani şi Mantra, sunt fetiţe amândouă. Am început să le dresăm de pe vremea când erau pui şi nu mai este o dresură ca pe timpuri, adică foarte rar ridicăm elefanţii în două picioare, acuma am făcut-o pentru show. Mai mult prezentăm elefanţii, au 42 de ani, în circ trăiesc cel mai lung, trăiesc ca un om, ajunge undeva până la vârsta de 80-90 de ani. În circ se mişcă non stop, în grădina zoologică nu se simt bine. La circ nu sunt legaţi, sunt liberi. Ce mănâncă? Mere, tărâţe, fân, lucernă. Cel mai sănătos e fânul. Un elefant mănâncă 10 baloţi pe zi, adică 200 de kilograme, aproximativ" a explicat Robert Gartner, patronul circului.

De asemenea, în cadrul paradei, animatorii au oferit vouchere cu reducere de 50% pentru spectacolele de circ.

"Nu am avut niciodată probleme cu ei, au fost dresaţi, altfel nu lăsam lumea să se apropie aşa de mult de ei. Acuma ei ştiu că o oră trebuie să stea în jurul oamenilor, după care îi ducem înapoi şi vor fi liberi. Sunt ultimii elefanţi din circ, avem foarte mare grijă de ei. În 20-30 de ani dacă mor, sunt ultimii elefanţi. În toată Europa am fost cu ei, şi în Norvegia am fost. În fiecare oraş am făcut câte o paradă. Este tradiţia Circului Gartner", a mai precizat Gartner. <</

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite