VIDEO Dosar CNSAS, pus din nou în scenă, la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii bucureşteni s-au mutat de mai bine de o lună la Cluj pentru repetiţii (foto: adevarul)
Actorii bucureşteni s-au mutat de mai bine de o lună la Cluj pentru repetiţii (foto: adevarul)

Spectacolul „X centimetri din Y kilometri", realizat după un dosar din arhivele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), se joacă, din nou, pe 14 şi 15 februarie, de la ora 19.00, la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca.

Piesa este o producţie a Asociaţiei „Colectiv A", în regia Gianinei Cărbunariu. „X centimetri din Y kilometri", un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, îi ca în distribuţie pe Toma Dănila, Paula Gherghe, Mădălina Ghițescu şi Rolando Matsangos. Iar asistent de regie, Alexandra Felseghi.

Cei „X milimetri aleși din cei Y kilometric" de dosare sunt 10 pagini din dosarul scriitorului Dorin Tudoran, publicat de acesta cu titlul „Eu, fiul lor. Dosar de Securitate". "Scenariul" spectacolului este stenograma unei discuții ce a avut loc în 1985 la Comitetul Municipal de Partid București. Nu "reconstituirea" a fost cea care i-a interest pe cei din Asociaţia „Colectiv A", ci exercițiul de a înțelege felul în care a funcționat acest mecanism absurd al mixării realității cu ficțiunea, precum și felul în care trecutul recent, insuficient cunoscut, devine, luînd desigur alte forme, prezentul pe care îl trăim.

Prețul unui bilet întreg este de 15 lei, iar cu reducere pentru studenți 7,5 lei. Cei ce doresc să participe trebuie să anunţe la mailul rezervari@colectiva.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite