VIDEO Buletine de identitate tocate şi aruncate în tomberon la Cluj. Primăria: au fost aduse de altundeva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buletine de identitate tocate şi aruncate în tomberon la Cluj (foto realitatea.net)
Buletine de identitate tocate şi aruncate în tomberon la Cluj (foto realitatea.net)

Un film prezentat de realitatea.net care arată câteva zeci de mii de cărţi de identitate tocate, puse în saci şi aruncate într-un tomberon din centrul oraşului Cluj-Napoca, a pus pe jar autorităţile locale.

Sacii au fost descoperiţi într-un tomberon aflat la intersecţia străzilor Clinicilor şi Iuliu Haţieganu. Un telespectator realitatea.net a trimis un filmuleţ cu un tomberon plin cu cărţi de identitate tocate la Cluj-Napoca . "Fraudă în Cluj! Un tomberon plin cu cărţi de identitate tocate la intersecţia între strada Clinicilor şi Haţieganu. Ăsta o fi motivul demisiei ministerului de interne?", scrie Laura, cea care a trimis filmul presei.

Primăria Cluj-Napoca merge pe două variante


Contactaţi telefonic de reporterii Adevărul, reprezentanţii Primăriei municipiului Cluj-Napoca au precizat că nu au nicio explicaţie pentru cele prezentate în film dar se merg pe două variante: fie buletinele nu au fost acolo niciodată, fie au fost aduse de altundeva.

„Noi am aflat din presă despre acest incident. Din punct de vedere oficial, nu s-a primit nicio sesizare nici la poliţia locală, nici la poliţia municipiului sau judeţului. Am cerut Poliţiei Locale să se deplaseze la faţa locului pentru o verificare în teren la adresa respectivă. Nu s-a găsit nimic. Ancheta a fost preluată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, care a trimis o echipă de la investigaţii criminale pentru a preciza dacă acele buletine au fost sau nu acolo. Noi presupunem că nu au fost acolo niciodată, filmarea poate fi din alt loc. Dacă într-adevăr filmarea a fost făcută acolo, buletinele au fost aduse din altă parte", a precizat Oana Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca.

Potrivit acesteia, procedura în caz de distrugere a buletinelor expirate nu se face la Cluj-Napoca.

„În cazul buletinelor expirate, primăria are un contract cu o firmă care le toacă, le amestecă cu alte deşeuri pentru a nu face posibilă identificarea. Această operaţiunea nu se face la Cluj-Napoca", a mai precizat Buzatu.

IPJ Cluj: buletinele nu au fost găsite în acel tomberon

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, care au preluat ancheta în acest caz, au precizat că acele buletine nu au fost găsite. „Ne-am sesizat din oficiu, am trimis o echipă de la criminalistică care a verificat respectivul tomberon. Nu a fost găsite buletine de identitate acolo", a precizat Anca Purdea Sidonia, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite