Uşa de la tren blocată l-a trimis în faţa morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia studentului ucis de tren a fost expusă de colegii de cămin
Fotografia studentului ucis de tren a fost expusă de colegii de cămin

Un student a murit şi altul este grav rănit, după ce tinerii au coborât din tren în halta Clujana. Martorii accidentului de aseară susţin că uşa vagonului dinspre peron era blocată.

Incidentul a avut loc duminică seara la ora 18.30, în timp ce garnitura personalului dinspre Vinţu era oprită în staţia Clujana. Mai mulţi pasageri au coborât pe partea opusă peronului, iar două persoane au fost izbite în plin de rapidul Cluj- Satu Mare, care circula în sens opus.


Una dintre victime se numeşte Marius Tat, student la Facultatea de Inginerie Economică a Universităţii Tehnice. Alt student se află în spital, după ce a fost şi el izbit de tren.


Vine trenul!


Radu Ban, student în anul IV la Facultatea de Construcţii, care a asistat la tragicul eveniment, ne-a relatat că un întreg grup de studenţi a fost nevoit să coboare pe stânga, din cauză că uşa dinspre peron era blocată. „Chiar eu am încercat să o deschid, dar nu am reuşit”, ne-a spus Radu Ban.
Erau circa 15 persoane care au coborât. El a reuşit să treacă, fără să observe vreun tren din sens opus. Atunci, o voce disperată a strigat. „Nu mai coborâţi, vine tren din faţă“, a spus vocea.


Era prea târziu, săgeata albastră a izbit doi studenţi. Unul zăcea între linii, iar celălalt se afla sub trenul care staţiona. „Cel de sub tren nu mai avea puls”, a spus Ban. Au reuşit să-l deplaseze pe cel de lângă tren, de teamă ca punerea garniturii în mişcare ar putea să-l rănească mai tare. Au reuşit să oprească personalul, pentru scurt timp. „Trenul nostru a mai stat vreo două minute şi a plecat“, ne-a relatat studentul.


Nu au zărit de la distanţă trenul ucigaş. Nu i se vedeau luminile. „Putea să ne izbească pe toţi“, ne-a spus Ban. Altul a scăpat lipindu-se de trenul din staţie.


Studentul bistriţean Ioan Afrim, colegul de cameră al decedatului, Marius Tat, nu poate să-şi revină din şoc. „Nu cred că nu mai este“, ne-a spus pierdut Afrim. Erau nedespărţiţi la cămin, la şcoală, la distracţie. "De obicei călătorea cu maşina unui prieten, când mergea acasă", ne-a mai spus Afrim.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite