EXCLUSIV Unul dintre maghiarii care au lipit plăcuţa „Kolozsvar“ la intrare în Cluj ia mâine cuvântul în Parlamentul Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miklos Arpad, preşedintele Partidului Jobbik, filiala Borsod - Abauj - Zemplen, unul dintre maghiarii care au fost prinşi, luni noaptea, în timp ce lipeau la intrarea în Cluj-Napoca o plăcuţă cu denumirea în maghiară a municipiului, susţine că va lua cuvântul, mâine, în Parlamentul Ungariei, în prezenţa europarlamentarului Szegedi Csanad, vicepreşedintele Partidului Jobbik.

Miklos Arpad a declarat, astăzi, reporterului „Adevărul“, că vicepreşedintele Partidului Jobbik, europarlamentarul Szegedi Csanad, l-a felicitat pentru gestul său de a lipi o plăcuţă cu inscripţia „Kolozsvar“ la intrarea în Cluj-Napoca. „A spus chiar şi că regretă faptul că nu a fost şi el prezent“, a declarat Miklos Arpad. Bărbatul a precizat că nu are de gând să plătească niciun fel de amendă pe care ar putea să o primească din partea autorităţilor clujene, pentru că n u consideră că a greşit cu nimic. „Cel care se plimbă gol pe stradă tulbură liniştea publică. Eu  nu am greşit cu absolut nimic. Dacă voi fi amendat, voi cere să fie analizată decizia de instanţă“, a mai spus Miklos Arpad.

Mâine, susţine Miklos Arpad, va lua cuvântul în Parlamentul Ungariei, pentru a detalia incidentul petrecut, luni noaptea, în Cluj-Napoca. „De altfel, va vorbi şi domnul Szegedi Csanad despre asta“, a adăugat Miklos Arpad.




MIKLOS ARPAD ESTE MEMBRU ACTIV AL PARTIDULUI JOBBIK

Jobbik este un partid radical naţionalist din Ungaria, cunoscut mai ales pentru atitudinile sale extremiste, ai cărui reprezentanţi militează pentru refacerea Ungariei Mari, prin alipirea Transilvaniei de Ungaria.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite