Unul din patru clujeni e furat din propria neglijenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit statisticilor Politiei, una din patru persoane care au devenit victimele furturilor din locuinţe poartă, într-o mare parte, vina propriei neglijenţe. În vederea prevenirii furturilor, poliţiştii clujeni au demarat, astăzi, o campanie de conştientizare a populaţiei.

Un sfert dintre infractori preferă lumina zilei pentru a-şi săvârşi infracţiunile. Astfel, 33% dintre infracţiuni au loc în această perioadă, 24% noaptea şi doar 9 % seara, după cum arată cifrele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Apartamentele sunt preferatele infractorilor, numărul infracţiunilor comise în aceste locuinţe ocupând un procent de 46%, faţă de cel de 17% al caselor individuale şi 12% al beciurilor.

Principalul mod de operare al infractorilor este prin forţarea geamurilor şi escaladarea lor, urmat de forţarea uşilor. Totuşi, la nivelul judeţului Cluj a fost sesizată o scădere cu aproximativ 10 la sută furturilor din locuinţe, raportat la perioada similar a anului trecut , respective s-au comis cu 238 mai puţine spargeri .

În contexttul prevenirii spargerilor de locuinţe, dar şi de conştientizare a populaţiei cu privire la măsurile asiguratorii pe care ar trebui să le ia, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) iniţiază campania „Un plus de siguranţă“.

Aceasta se va desfăşura în perioada noiembrie - decembrie 2010, iar scopul este informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a locuinţelor.

La nivel naţional vor fi distribuite 120.000 de pliante, 12.000 de afişe, targhetul campaniei fiind 120.000 de familii din România.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite