Universitatea Cluj, umilită la meciul de inaugurare a noului stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Cluj a fost învinsă cu 4-0 de echipa rusă pregătită de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar. Deși stadionul a fost aproape plin, replica elevilor lui Ionuț Badea a fost una extrem de palidă.

Cluj Arena s-a umplut aproape până la refuz la meciul de inaugurare, când "Șepcile Roșii" au primit vizita rușilor de la Kuban Krasnodar, formație antrenată de Dan Petrescu. În tribune, atmoferă incendiară, peluza arhiplină, dar spectacolul elevilor lui Ionuț Badea s-a lăsat așteptat. Rușii au intrat mult mai bine în joc și au demonstrat încă din primele minute că nu au venit la Cluj doar pentru că Cristinel Pojar, actualmente antrenor secund al "Bursucului", a îmbrăcat în toată cariera sa doar tricoul alb- negru.



Varga a fost unul dintre cei mai activi oameni în prima parte și a creat faza deschiderii scorului, când a centrat perfect pentru Kulik după ce a driblat un adversar. Nu era decât jumătatea primei reprize și Davidov a scăpat singur spre poarta lui Popa, care nu a avut nicio șansă.

image

Pojar a îmbrăcat ultima oară tricoul alb-negru

Universitatea a echilibrat balanța după prima jumătate de oră, când Grecu i-a centrat lui Niculescu, dar lovitura sa de cap a trecut puțin peste. Boștină a trimis apoi o torpilă care a ocolit de puțin tinta, pentru ca același Niculescu să mai trimită o dată spre buturile rușilor, din nou fără sorți de izbândă. În ultimele două minute ale primei părți, a intrat pe teren în locul lui Grecu și Pojar, care a îmbrăcat astfel pentru ultima oară tricoul Universității. În partea secundă, ambii tehnicieni au schimbat aproape în întregime garniturile, rușii au redus turația motoarelor și Tony a readus tribunele la viață cu un șut în bară. Cei care au marcat au fost, însă, tot rușii, care au dus scorul la 3-0 în favoarea lor prin Davydov, dar galeria Universității nu înceta să cânte. A fost să fie și 4-0 pentru trupa lui Petrescu, iar replica alb-negrilor era extrem de palidă. Scor final Universitatea Cluj- Kuban Krasnodar 0-4, iar inaugurarea noului stadion a fost o dezamăgire pentru fanii Șpecilor Roșii.

Defilare înainte de meci

Evenimentele de pe "Cluj Arena" au început la ora 17.00, cu două ore înainte de debutul meciului. Grupele de copii și junior ale clubului, foste glorii și jucători emblematic ai "generației de aur" a României au defilat pe gazon. Nume precum Mihai Adam, Cristinel Pojar, Remus Câmpeanu, Septimiu Câmpeanu, Vasile Mare, Cristian Dulca, Radu Sabo sau Marius Popescu au călcat din nou pe locul unde odinioară au activat. Prezentatorul evenimentului a fost cunoscutul artist Ioan Gyuri Pascu, cel care a întreținut atmofera până la debutul meciului. Apoi, a venit rândul fotbaliștilor Universității să iasă pe gazon, în frunte cu antrenorul Ionuț Badea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite