Unde putem zbura vara aceasta din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vară de vară, turişti aleg cursele charter în defavoarea celor regulate pentru că biletul intră în preţul pachetului turistic şi porneşte de la 320 de euro, cu cazare într-un hotel de 3 stele şi all inclusive. Cea mai căutată destinaţie turistică de către ardeleni, din această vară, prin cursele speciale de avion este Antalya.

Principalele curse de avion speciale (charter), care vor pleca de pe aeroporturile Transilvaniei, în această vară, se îndreaptă spre Turcia, în staţiunile turistice din zona Antalya. Reprezentanţii aeroportului din Cluj-Napoca spun că sunt zilnic câte două curse charter, dar şi că sunt zile în care ambele au ca destinaţie Antalya. Faptul îl confirmă şi agenţiile de turism. „Antalya se cere foarte mult. Un pachet oferit de agenţia noastră de turism în Turcia include transportul cu avionul din Cluj-Napoca în staţiuni din zona Antalya, cazare la un hotel de trei stele şi all inclusive. Preţul unui astfel de pachet turistic porneşte de la 320 de euro, cu cazare într-un hotel de 3 stele şi all inclusive", afirmă Doru Mureşan, directorul de marketing al agenţiei de călătorii „Eximtur" Cluj-Napoca, una dintre cele mai mari companii de profil din ţară.

Insulele spaniole, o altă destinaţie

Trei zboruri directe vor pleca în luna august de pe aeroportul din Târgu-Mureş spre cel spaniol din oraşul Palma de Mallorca. Tunde Korodi, agent turistic la „Europolis" din Târgu-Mureş, spune că e prima dată când un avion din Spania, care aparţine companiei aeriene Air Europa, va face zboruri la Târgu-Mureş. Mureşenii au curse în zilele de 14, 21 şi 28 august. „Un pachet turistic costă 475 de euro, de persoană, şi include transportul cu avionul, drumul de la aeroport la hotel, respectiv un sejur de 7 nopţi cu cazare în regim de demipensiune şi asistenţă turistică în limba română pe toată durata şederii", adaugă Tunde Korodi.

Şi de pe aeroportul din Cluj-Napoca se pleacă, de regulă sâmbătă, la ore anunţate din timp, spre insula spaniolă Mallorca. „Un sejur de 7 zile la un hotel de patru stele şi transport cu charter-ul costă 445 de euro", mai spune directorul Doru Mureşan de la „Eximtur".

Reprezentanţii aeroportului din Oradea spun că, deocamdată, nu au fost programate curse charter în străinătate.

În Antalya şi din Satu Mare

Prima cursă externă a plecat luni, 13 iunie, după o pauză de trei ani, de pe aeroportul din Satu Mare. Avionul a dus 47 de oameni spre Antalya. Astfel de curse vor decola în fiecare zi de luni, la ora 17.50, şi vor face escală la Târgu-Mureş, escală de 40 de minute.

Plecări de pe aeroporturi                   Destinaţii

Aeroport Cluj Napoca              Antalya (Turcia), Bodrum (Turcia), Tunis (Tunisia), Hurghada (Egipt), Bodrum (Turcia), heraklion (Grecia), Palma de    Mallorca (Spania) - zilele în care pleacă cursele se stabilesc de către agenţiile de turism

Aeroport Târgu-Mureş             Palma de Mallorca în zilele de 14, 21 şi 28 august

Aeroport Satu Mare                 Antalya, în fiecare zi de luni, la ora 17.50, până pe 26 septembrie 2011

Aeroport Oradea                      nu are încă programate curse charter

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite