Un student la arhitectură din Cluj şi-a luat adio de la viaţă pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, student la Arhitectură, s-a sinucis azi-dimineaţă, aruncându-se de pe o clădire de birouri din cartierul Cetate din Alba Iulia. Sergiu Comşa a lăsat două bilete de adio şi şi-a luat adio de la viaţă pe site-ul de socializare Facebook.

Tânărul a anunţat pe Facebook că îşi va pune capăt zilelor, într-un comentariu postat pe profilul unei prietene, care era „dezamăgită de viaţă”. „Totul se va sfârşi într-o bună zi, depinde de tine care”, a postat Sergiu pe profilul acesteia.

Lavinia Sparkle, amica sa, i-a răspuns: „Simt că se va sfârşi curând”. Tânărul i-a dat replica şi ultimul mesaj al său postat pe internet: „Şi eu simt că se va întâmpla curând, foarte curând”, a scris acesta.

image

Sergiu Comşa rămăsese peste noapte la un bioru de arhitectură aflat la ultimul etaj în clădirea aflată lângă Spitalul Judeţean, la intersecţia străzilor Revoluţiei şi Transilvaniei. Din motive necunoscute s-a urcat pe terasa blocului, a scris un bilet de adio, s-a dezbrăcat şi s-a aruncat de la etajul cinci. În clădire funcţionează şi sediul RDS Alba Iulia şi al postului local Realitatea TV. Tânărul a anunţat pe Facebook că îşi va pune capăt zilelor, într-un comentariu postat pe profilul unei prietene, care era „dezamăgită de viaţă”. „Totul se va sfârşi într-o bună zi, depinde de tine care”, a postat Sergium ieri la 21.57. Lavinia Sparkle, amica sa, i-a răspuns: „Simt că se va sfârşi curând”. Tânărul i-a dat replica şi ultimul mesaj al său postat pe internet: „Şi eu simt că se va întâmpla curând, foarte curând”, a scris acesta.

Locul unde s-a aruncat Sergiu Comşa

image

Avea restanţe la facultate

„La ora 5.30 am fost anunţaţi că se află un cadavru dezbrăcat în apropierea imobilului respectiv. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au găsit cadavrul unui tânăr. S-a stabilit că acesta s-a aruncat de pe terasa clădirii, unde au fost găsite hainele lui şi un bilet de adio. Cadavrul a fost depus la medicină legală, iar cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor “, a spus Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.

Biroul de arhitectură aparţine arhitectului Iulian Mirea. „Sunt şocat. Nu am nicio explicaţie pentru gestul lui. L-am avut elev în liceu, iar în timpul facultăţii l-am avut o perioadă angajat. Se afla la mine îm birou deoarece avea nişte restanţe şi lucra la un proiect“, a spus Iulian Mirea. Acesta a spus despre fostul său elev de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice că era o persoană talentată. „Am discutat despre restanţe. Nu erau o problemă. Nu a fost neapărat un elev eminent, dar era foarte talentat“, a mai precizat arhitectul.

Tânărul a studiat timp de trei ani arhitectura la Oradea, după care, în ultimul an, s-a transferat la Cluj-Napoca. „Era un pic aerian dar, în rest, era băiat bun. Se implica în proiecte la şcoală”, a spus Andra, o colegă de facultate. Tânărul a intrat la facultatea din Oradea cu media 7.14, pe loc fără taxă.

„Nu există rai, nici iad, există doar suflet“

Pe biletul găsit lângă haine şi-a scris convingerile despre viaţă, un îndemn pentru semeni: „Nu vă mai prostiţi, şi treziti-vă, trăiţi şi bucuraţi-vă de împrejurimi, nu le distrugeţi. Nu există rai, nici iad, există doar suflet. Simţiţi-l!“, a scris Sergiu Comşa. Tânărul a mai scris un alt bilet, aseară pe la ora 23.30, pe calculatorul pe care a lucrat. În acesta vorbeşte despre natură şi despre faptul că „oamenii nu sunt responsabili“.

De asemenea, Sergiu Comşa a mai scris că doreşte ca dispariţia lui să fie primită cu zâmbetul pe buze. „Nu vreau sicriu pentru înmormântare, ci o cutie de carton“, a spus tânărul în biletul de pe calculator.

Elev foarte bun

Sergiu Comşa a fost elev la Liceul de Arte din Alba Iulia. „Era ca şi elev, foarte bun. Mă surprinde acest gest. I-am fost diriginte până în clasa a XI-a“, a declarat Stelian Feraru, directorul liceului.

„Nu părea absolut deloc genul de om care să facă asta. Râdea, glumea cu toată lumea, a fost la toate examenele, dar uite ce are postat pe Facebook de câteva zile: voi oamenii vedeţi moartea altfel decât o văd eu", ne-a spus Tibi Neag, unul dintre amicii lui Sergiu.

Citiţi şi: Studentul sinucigaş pe Facebook: „voi oamenii vedeţi moartea altfel decât o văd eu“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite