VIDEO Un şef de la Direcţia Vamală Cluj a fost reţinut pentru luare de mită (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că luat mită 4.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea o amendă mai mică în urma unui control.

UPDATE ora 19.30  Judecătorii Tribunalului Cluj au decis: atât Alain Florin Modrea cât şi administratorul firmei de la care a luat banii, Mosche Zur, au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că luat mită 4.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea o amendă mai mică în urma unui control. În acest caz, procurorii l-au reţinut şi pe Mosche Zur, cetăţean israelian, administrator la societatea Laura Model SRL, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, se arată într-un comunicat al DNA.

Mită pentru a scăpa de amendă

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în 16 martie, Mosche Zur a primit de la administratorul unei societăţi comerciale din Cluj suma de 12.000 de euro, pentru a o remite lui Alain Florin Modrea în scopul de a interveni pe lângă funcţionarii publici din subordinea pentru întocmirea unui act de control favorabil. În cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) îi comunicase administratorului societăţii comerciale că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firma sa în decursul a cinci ani.

Modrea: „A fost un %C

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite