Un român, pe podium la Campionatul European de Drifturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia de derapaje controlate „King of Europe” a avut loc în parcarea Polus Center. Călin Ciortan s-a clasat pe locul secund în lupta cu greii Europei. Românul a fost la un pas de a-l devansa pe maghiarul Adam Kerenyi, care a câştigat campionatul desfăşurat la Cluj şi anul trecut.

Norii care au acoperit cerul Clujului în weekendul care tocmai a trecut nu a fost un factor negativ pentru toţi cei prezenţi la etapa de drifturi organizată în România, la Polus Center: Călin Ciortan a reuşit o adevărată performanţă, clasându-se în faţa unor grei ai driftului mondial.

Românul a concurat la volanul unui BMW e30, de 400 de cai putere, cu un motor de M5 V8.
Acesta s-a clasat pe locul II, în spatele maghiarului Adam Kerenyi, dar în faţa bulgarului Todor Dunev, ale căror maşini modificate sunt de cel puţin două ori mai scumpe.

Călin a terminat cursele cu emoţii. „Nu mă aşteptam să câştig sincer”, a spus acesta. Românul e relativ nou în acest sport. Driftul i-a acaparat atenţia în anul 2008 şi de atunci s-a apucat să-şi construiască o maşină specială pentru acest sport. Are 35 de ani şi se ocupă de un service auto.

Două zile de drift şi tuning

Sâmbătă au avut loc antrenamente şi prezentări ale piloţilor din ţară şi din străinătate, ore de taxi drift şi comptiţii car-audio, iar ieri s-a desfăşurat concursul de drift. În cadrul campionatului au fost înscrişi 40 de piloţi din 12 ţări, 8 dintre aceştia fiind din România.

Publicul prezent a putut admira, pe lângă cei mai buni piloţi de drift din Europa, şi o expoziţie de maşini modificate, pe partea de styling exterior, interior, motor şi car-audio. Cele mai spectaculoase maşini tunate din România au fost expuse pentru public lângă circuitul special amenajat pentru curse.

Campionatul de Drift „King of Europe” s-a desfăşurat pentru a doua oară consecutiv în România, respectiv în Cluj.

Vârful CFR Cluj, copilot la raliuri

Atacantul celor de la CFR, Yssouf Kone, s-a relaxat ieri pe pistă pentru câteva minute, acesta fiind copilotul multiplului campion Bogdan Marişca.
Ivorianul nu a ezitat să se distreye în parcarea de la Polus Center, unde a fost testat de Marişca. Acesta a simţit adrenalina la maxim, iar la final a fost lăudat de pilot: „Este un adevărat campion. S-a descurcat excelent, are talent la şofat“, a spus acesta. Kone nu a ratat nici ocazia de a se poza cu fanii şi de a împărţi autografe, preţ de câteva minute.

La eveniment au mai participat şi alţi jucători ai CFR-ului, printre care Edi Stăncioiu.

Clasament KOE Cluj

Locul    Nume    Ţara

I    Adam Kerenyi    Ungaria

II    Călin Ciortan    România

III    Tudor Dunev    Bulgaria

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite