Un profesor critică programele manageriale ale candidaţilor la funcţia de rector al UBB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irimie Popa
Irimie Popa

Un conferenţiar universitar de la FSEGA Cluj a făcut o analiză economică a planurilor manageriale ale celor cinci candidaţi la funcţia de rector al UBB. Acesta susţine că doar unul este bine făcut şi poate fi pus în practică.

Conferenţiarul Irimie Popa de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj spune că a făcut o analiză a tuturor programelor candidaţilor la funcţia de rector al UBB din curiozitate. „Am vrut să văd care program e mai bine întocmit. De aceea am făcut analiza", afirmă Irimie Popa. Potrivit acestuia, singurul program managerial bine construit este cel al prorectorului Cristina Ciumaş. „Are un program bine conturat, structurat pe două componente, una managerială şi alta didactică-ştiinţifică. Avantajul ei e că stăpâneşte foarte bine partea de finanţare", este de părere Irimie Popa.

Despre programul psihologului Daniel David afirmă că e unul nerealist şi populist. „Spre exemplu, avem proiectul cu Cubul. Acesta reprezintă o investiţie de un milion de euro din partea UBB. E cel mai mare proiect finanţat de UBB până în prezent. Acest Cub nu a adus până acum decât 10.000 de lei. Calculul l-am făcut ţinut cont de contractele semnate până acum", explică  Popa.

Nici programul academicianului I. A. Pop nu-l vede cu ochi buni. Consideră că acesta conţine doar înşiruri de obiective, nu un plan concret. Despre programele manageriale ale lui Decebal Ciurchea şi Eniko Vincze spune că nu a avut prea mult de analizat.

Conferenţiarul mai crede că bugetul UBB nu ar trebui defalcat pe departamente întrucât s-ar crea haos şi  ar trebui să rămână pe facultăţi, cum este acum.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite