Un olandez care a păgubit americanii, arestat la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schrooten David Benjamin, la ieşirea din sala de judecată
Schrooten David Benjamin, la ieşirea din sala de judecată

Olandezul Schrooten David Benjamin (21 de ani) a fost reţinut, marţi seară, pe aeroportul din Cluj şi ulterior arestat în vederea extrădării, fiind acuzat de infracţiuni în sisteme informatice, prin care a prejudiciat mai mulţi cetăţeni americani.

Schrooten David Benjamin a fost prezentat, miercuri, instanţei cu propunere de arestare provizorie în vederea extrădării pe o perioadă de 29 de zile, Curtea de Apel Cluj admiţând cererea procurorilor. Tânărul olandez, acuzat de infracţiuni în sisteme informatice cu prejudicierea mai multor americani, dar şi a unor persoane juridice din SUA, a declarat recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Investigaţiile pentru găsirea şi reţinerea olandezului au fost conduse de lucrători în cadrul BCCO Cluj, ajutaţi de mai mulţi agenţi americani.

În data de 10 aprilie se va verifica trimiterea actelor de extrădare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, „este vorba de o arestare provizorie, cererea de extrădare nu a sosit".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite