Milionarii clujeni au răspuns la întrebarea: Cum ieşim din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 20 de oameni de afaceri şi specialişti au participat, azi, la Forbes Power Breakfast. Foto: Caius Raţiu
Circa 20 de oameni de afaceri şi specialişti au participat, azi, la Forbes Power Breakfast. Foto: Caius Raţiu

„Cum ieşim din criză“ a fost subiectul dezbătut de oameni de afaceri şi specialişti, astăzi, la Cluj, în cadrul Forbes Power Breakfast. Cel mai concret răspuns a fost anunţul privind punerea bazelor unui nou fond de investiţii, care să asigure finanţarea mai multor proiecte.

Cum ieşim din criză? Aceasta a fost întrebarea la care au încercat să răspundă, astăzi, în cadrul „Forbes Power Breakfast“, oameni de afaceri, bancheri, brokeri, avocaţi şi reprezentanţi ai mediului academic clujean. Unul dintre cele mai concrete răspunsuri le-a dat Andrei Cionca, partener în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania: „Vedem foarte multe afaceri bune în Cluj şi în toată ţara care nu se concretizează din cauza faptului că nu sunt bani. Pe de altă parte, sunt foarte multe afaceri care au nevoie de capital pentru a fi repornite. În acest context, eu  încerc să pun bazele unui fond de investiţii. În piaţă sunt bani şi cred că dacă se vine cu un plan bun de afaceri putem găsi atrage investitori“. 
Adrian Crivii, membru în WAVO (World Association of Evaluation Organisation), a întărit ideea lui Cionca: „Principala problemă care trebuie rezolvată este găsirea unor surse alternative de finanţare. De pe urma crizei, mulţi oameni de afaceri au pierdut bani, dar mulţi au şi câştigat bani. Aceştia din urmă trebuie găsiţi“.

S-au pus bazele unei afaceri

Omul de afaceri Ştefan Vuza, aflat pe locul I pe Cluj în Topul Forbes 500 de miliardari, cu o avere de 130-140 de milioane de euro, a susţinut că iniţiative de genul înfiinţării unui fond de investiţii au nevoie de credibilitate. „Ce garanţii există că banii nu sunt investiţi prost. Eu aş investi în asemenea afacere, dar nu am garanţii. Cei care încep astfel de afaceri trebuie să aibă foarte mare credibilitate, mai ales, după ce în România, două fonduri de investiţii au dat faliment“. Totuşi, în condiţiile în care discuţiile dintre specialiştii prezenţi la „Forbes Power Breakfast“ au dus spre ideea că principala problemă, de astăzi, a oamenilor de afaceri este lipsa de încredere şi frica de a investi, mai mulţi participanţi au transmis un mesaj pozitiv. Iosif Pop, preşedintele IMOFINANCE, a susţinut, după ce a flat câteva detalii despre fondul de investiţii propus de Andrei Cionca: „Eu sunt dispus să vin cu o parte din bani pentru acest fond.Mi se pare o idee bună“. Şi Mihai Buliga, preşedintele SSIF Broker, a susţinut că este interesat să investească în acest fond.

Citeşte mâine în Adevărul, ediţia de Transilvania, ce soluţii anti-criză au dat ceilalţi invitaţi la dezbatere

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite