Un milion de lei pentru modernizarea centralelor termice din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a aprobat alocarea sumei de un milion de lei pentru modernizarea şi automatizarea a 11 centrale termice din municipiul Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Anca Stănescu, a declarat, ieri, că alocarea banilor are loc în cadrul programului „Termoficare 2006 - 2015 - Căldură şi Confort", informează Mediafax. „Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat alocarea către judeţul Cluj a sumei de un milion de lei pentru modernizarea - automatizarea centralelor termice din Cluj-Napoca şi prevede înlocuirea cazanelor în centralele termice - CT 2, 6, 10, 11, 12, 15 în Mănăştur, 3 în Grigorescu, 5 şi 11 Gheorgheni, Abator şi 7 Zorilor. Alocarea banilor are loc în cadrul programului «Termoficare 2006 - 2015 - Căldură şi Confort»", a afirmat Anca Stănescu.

Stănescu a precizat că judeţul Cluj beneficiază de o alocare totală de 3,12 milioane de lei prin acest program.

Anca Stănescu a spus că Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca a programat lucrări pentru anul 2011, în cadrul programului „Termoficare 2006 - 2015 - Căldură şi Confort", în valoare totală de 2,5 milioane de lei.

„La suma co-finanţată de la bugetul de stat prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, aportul financiar de la bugetul Primăriei Cluj-Napoca va fi de 1,5 milioane lei", a mai spus Stănescu.

Cele 11 centrale termice care vor fi modernizate au repartizate aproximativ 15.000 de consumatori din municipiu. În urma realizării investiţiei, se va reduce consumul de gaz natural cu 18 la sută, se vor reduce consumurile de întreţinere, operare şi exploatare şi se vor reduce emisiile de noxe.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite