Un milion de euro pentru modernizarea sediului Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj. Plus laborator de simulare a meseriilor cu proiecţii 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Municipală de Cultură Cluj-Napoca (foto: www.urbo.ro)
Casa Municipală de Cultură Cluj-Napoca (foto: www.urbo.ro)

Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor (APM) Cluj va investi un milion de euro în modernizarea şi dotarea noului sediu, din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în care va funcţiona şi un laborator de simulare a meseriilor cu proiecţii 3D.

Preşedintele APM Cluj, Augustin Feneşan, a declarat, joi, la prezentarea unui proiect cu finanţare europeană, că au început deja procedurile de licitaţie privind proiectarea reabilitării clădirii, care este monument istoric, potrivit Mediafax.

"În noul sediu al APM din Piaţa Unirii, unde a funcţionat Casa Municipală de Cultură, vom investi circa un milion de euro pentru modernizare şi dotare. Am demarat procedurile de licitaţie privind proiectarea reabilitării clădirii, care este monument istoric, şi sperăm ca până la sfârşitul anului să avem finalizate o bună parte a lucrărilor. În sediu se vor desfăşura activităţile legate de proiectele europene derulate de APM, iar pentru aceasta vom trece la dotarea cu aparatură de ultimă generaţie privind calificarea şi reconversia profesională. Vom avea laboratoare de imersiune virtuală cu proiecţii 3D, în care vor avea loc simulări de meserii pentru cursurile de recalificare", a spus Feneşan.

El a explicat că noul laborator va permite unei persoane care doreşte să se recalifice în meseria de mecanic auto să nu se deplaseze într-un atelier pentru montarea unui parbriz, în condiţiile în care această operaţiune va putea fi simulată într-o proiecţie 3D.

Potrivit preşedintelui APM Cluj, finanţarea pentru lucrările de modernizare şi dotare a noului sediu este asigurată din fonduri europene.

Augustin Feneşan a participat, joi, la prezentarea proiectului cu finanţare europeană "Perform - Performanţă managerială în IMM-uri", în valoare de peste 11 milioane de lei, care prevede organizarea de cursuri în dezvoltarea competenţelor şi cunoştinţelor managerilor şi angajaţilor din industria românească.

Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor  Cluj are peste 1.200 de membri, IMM-uri şi mici meseriaşi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite