Un masterat internațional la Cluj: despre moștenirea evreilor în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UBB a scos la concurs 15.000 de locuri pentru admiterea în 2012
UBB a scos la concurs 15.000 de locuri pentru admiterea în 2012

La UBB se va putea studia, din toamnă, un program de masterat internațional în iudaism. Tema se numește "Jewish Heritage in East-Central Europe", "Moștenirea iudaică în Europa Centrală și de Est".

În spiritul valorilor multiculturale promovate de UBB, universitatea clujeană introduce din toamnă un masterat internațional de studii iudaice prin care doritorii își vor putea îmbogăți cunoștințele despre poporul evreu și moștenirea pe care acesta a lăsat-o în centrul și estul Europei.

„Rectoratul UBB doreşte să relanseze aceste studii prin crearea unui Departament transversal de studii iudaice la UBB, care va oferi programe didactice şi de cercetare, punând în conexiune specializări şi facultăţi din componenţa Universității. Este ştiut faptul că mulţi dintre cei care s-au specializat la Cluj în studii iudaice şi au beneficiat de mobilităţi internaţionale s-au făcut remarcaţi, prin competenţele dobândite la UBB, în centre universitare prestigioase din Israel, Franţa, SUA sau Suedia", susține prorectorul UBB, prof. univ. dr. Rudolf Graf, într-un comunicat.

Programul de master se numește Jewish Heritage in East-Central Europe și va fi urmat la Institutul de Studii Iudaice „Dr. Moshe Carmilly" din cadrul UBB, care a fost transferat de la Facultatea de Studii Europene la Facultatea de Istorie și Filosofie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite