Cluj: Un martor acuzat de mărturie mincinoasă în cazul BT. Avocaţii acuză procurorii de presiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre martorii audiaţi, astăzi, la Tribunalul Cluj, în dosarul atacului asupra unei filiale a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă, procurorul de caz susţinând că acesta s-a contrazis în declaraţii.

La Tribunalul Cluj a avut loc, marţi, un nou termen în dosarul în care doi tineri, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, sunt judecaţi în stare de arest pentru jaful asupra unei agenţii a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca, din februarie 2009. La acest termen au fost audiaţi trei martori propuşi de avocaţii celor doi, între care Liviu Miclăuş, vecin al familiei Hosu.

Liviu Miclăuş a povestit în faţa instanţei ce a văzut în ziua de 13 februarie 2009, ziua jafului.
În timp ce relata despre faptul că în jurul orei 17.00, atunci când avea loc jaful de la sucursala Băncii Transilvania, de pe strada Izlazului, i-a văzut pe Andrei Hosu şi pe părinţii acestuia în apropierea blocului unde locuiesc, procurorul de şedinţă s-a ridicat în picioare anunţând că martorul va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă.

Avocaţii celor doi l-au acuzat pe procuror că face presiuni asupra martorului pentru a-l speria şi pentru a-i influenţa declaraţia. "Este o presiune asupra martorului. Nici măcar nu au fost terminate declaraţiile, nici nu a semnat declaraţia dată", au spus avocaţii celor doi tineri.
Avocaţii au acuzat şi faptul că acelaşi martor s-a ales cu două plângeri penale pentru aceeaşi declaraţie dată.

"Liviu Miclăuş a fost chemat şi la Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul de mărturie mincinoasă al Danei Hosu, mama lui Andrei Hosu. Şi acolo, când a terminat de dat declaraţiile, procurorul s-a sesizat din oficiu. În urmă cu trei luni, Liviu Miclăuş a primit scoaterea de sub urmărire penală, iar acum i se face o noua cercetare pentru exact aceeaşi declaraţie", a susţinut Vlad Hosu, unul dintre avocaţii celor doi tineri.

Miclăuş le-a relatat judecătorilor ce a văzut în după-amiaza zilei de 13 feburarie. "Pe la ora 17.00, mă aflam în sensul giratoriu dinspre Union când am observat că circulaţia este blocată. După cinci - zece minute au început ştirile la radio şi am aflat despre jaf. Am mai făcut până acasă vreo cinci - zece minute. Când am coborât din maşină m-am întâlnit cu familia Rostaş, rude cu familia Hosu. Pe părinţii lui Andrei Hosu i-am întâlnit într-un magazin din apropierea blocului în care locuim. L-am văzut şi pe Andrei pe alee unde era cu nişte băieţi din bloc. La Parchet am declarat că nu ştiu sigur că l-am văzut, dar declaraţiile s-au transformat în «sigur nu l-am văzut»", a spus Miclăuş.

Procurorul a anunţat că Miclăuş va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă din cauză că, în prima declaraţie dată la Parchet, acesta ar fi susţinut că nu l-a văzut şi pe Andrei Hosu, iar ulterior a spus că l-a văzut şi pe acesta în apropierea blocului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite