FOTO Un manechin ce-l întruchipa pe Traian Băsescu, executat în centrul Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de clujeni s-au adunat, şi în această seară, în Piaţa Unirii ca să protesteze. Aceştia au adus un manechin îmbrăcat în pijama, care-l întruchipa pe Traian Băsescu, şi l-au „condamnat" la împuşcare cu bulgări. Unii dintre ei nu-l vor pe Emil Boc la şefia Primăriei Cluj-Napoca.

Clujenii au ieşit, pentru a 27-a seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a scanda lozinci împotriva guvernanţilor şi pentru a pune în practică o „execuţie" cu bulgări, cea a preşedintelui statului, Traian Băsescu. Aceştia au adus un manechin îmbrăcat cu pijamale şi caschetă de marinar, iar în buzunarul hainei de pijama au pus o sticlă de whisky.

image

Click pe poze pentru a vedea imagini de la „execuţia“ preşedintelui Traian Băsescu

După ce au aşezat manechinul în piaţă, protestatarii l-au condamnat la împuşcare cu bulgări, iar unul dintre manifestanţi a citit sentinţa:

„Azi, 6 februarie, ora 18.00, s-a constituit ad-hoc, în Piaţa Unirii, Cluj-Napoca, s-a constituit Înalta Curte de Condamnare a Crimelor Împotriva Democraţiei care, prin decizie unanimă condamnă pe subnumiţii Băse şi restul mafiei PDL rămase în picioare la împuşcare cu bulgări şi trimitere a condamnaţilor la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa pentru internare pe toată perioada vieţii lor politice. Motivele care au dus la această condamnare sunt: gravele prejudicii aduse democraţiei, multiple jigniri aduse cetăţenilor şi protestatarilor, gravele prejudicii aduse imaginii României, comportamente ingrate, reacţii de macadam, expresii triviale, mitocania generalizată, corupţia infinită, prostia omniprezentă, incultura crasă, nepotismul barbar şi orbirea spirituală.

Sentinţa este definitivă şi irevocabilă, şi se va pune în aplicare acum".

„Emil Boc, nu uita, în Cluj n-ai ce căuta"

După ce au scandat lozinci precum „Mai am un singur dor, să-l dăm jos pe dictator" şi „Băse, nu uita, ai greşit direcţia", manifestanţii au strigat lozinci anti-Boc („Emil Boc, nu uita, în Cluj n-ai ce căuta"). Legat de o posibilă candidatură a lui Emil Boc la funcţia de primar al oraşului Cluj-Napoca, protestatarii au păreri diferite.

Unii dintre ei cred că nu ar trebui să candideze la funcţia de primar al Clujului. „Ar fi o mare obrăznicie din partea lui Emil Boc să candideze ca primar al Clujului şi în existenţa lui terestră nu ar trebui să mai deţină vreo funcţie politică", este de părere Radu Felecan, în vârstă de 53 de ani, inginer mecanic de profesie, care ţinea o hârtie pe care scria „Repede acasă, înapoi la coasă". El mai spune că protestele din ţară au contribuit hotărâtor la demisia lui Emil Boc din funcţia de premier.

Alţii l-ar vota. „Emil Boc e un om capabil, îl respect, păcat că l-au umilit. Dacă va candida, îl voi vota. E un gospodar. A dovedit asta. Ca premier, trebuia să-şi dea demisia mai repede, la scurt timp după ce a plecat Raed Arafat. Nu cred că i-a fost deloc uşor acolo la guvernare. Noi, de aici, vedem doar anumite lucruri, dar nu vedem tot. Toţi l-au hărţuit", crede Iustina Iştovan, în vârstă de 56 de ani, angajată la CFR Cluj. Aceasta mai spune că a ieşit în fiecare seară de trei săptămâni încoace pentru că vrea să fie solidară cu manifestanţii din toată ţara.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite