UPDATE Un inginer român al Bechtel a murit călcat pe autostradă. O cisternă i-a strivit capul (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inginerul a fost călcat pe cap de roata cisternei. Foto: Radu Neag
Inginerul a fost călcat pe cap de roata cisternei. Foto: Radu Neag

Lucrătorul în vârstă de 43 de ani a fost călcat pe cap de o cisternă care spăla autostrada, în zona sensului giratoriu de la Luna, unde autostrada se intersectează cu DN 15, Târgu-Mureş – Câmpia-Turzii. Bărbatul avea doi copii.

Potrivit primelor informaţii, accidentul s-a produs în jurul orei 11.00. Inginerul Bechtel, Ioan Chindriş, în vârstă de 43 de ani, fost angajat al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, a decedat după ce a fost acroşat de o autocisternă care spăla autostrada. Inginerul Chindriş era cel care coordona lucrările.

„El răspundea de spălarea şi curăţarea tronsonului. Cisterna a dat cu spatele şi l-a călcat. L-a călcat pe cap. Salvarea a venit degeaba. A fost colegul nostru şi a mers la Bechtel pentru un salariu mai mare. Sunt răvăşit“, a declarat Vasile Drăgan, lucrătorul DRDP Cluj, responsabil de tronsonul 2B al A3.

cisterna

Emilian Roşca, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a arătat că în prezent, o comisie efectuează cercetări la faţa locului. „E vorba de un accident de muncă. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor accidentului. Cazul este instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda“, a declarat acesta.

Emil Moldovan este un coleg al şoferului care a produs accidentul. Muncitorul spune că împreună cu acesta spălau autostrada. „El era în cealaltă autocisternă. Eu mergeam înainte, iar el a dat cu spatele când s-a produs nenorocirea. Victima a fost pur si simplu strivită de greutatea maşinii. Colegul şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva, a tras maşina în faţă, însă a fost prea târziu“, a spus acesta. Moldovan mai spune că şoferul s-a asigurat, însă nu l-a văzut pe inginer în spatele maşinii. Conducătorul auto al autocisternei a fost condus pentru prelevarea probelor biologice pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice.

UPDATE: Bechtel a declanşat o anchetă

Compania americană Bechtel a anunţat că a declanşat o anchetă internă şi va colabora cu autorităţile în derularea investigaţiilor în cazul muncitorului care a murit, luni, pe şantierul Autostrăzii Transilvania, judeţul Cluj, după ce a fost strivit de un utilaj.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Bechtel, conducerea companiei îşi exprimă regretul pentru accident şi declară că este alături de familia angajatului.

"În această dimineaţă (luni dimineaţa - n.r.) un angajat al proiectului a fost implicat într-un accident în timp ce pregătea o porţiune a autostrăzii pentru lucrările de marcaj rutier. Accidentul s-a soldat cu decesul angajatului. Ne exprimăm sincerul regret pentru acest tragic eveniment şi suntem alături de familia şi apropiaţii acestuia. Colaborăm cu autorităţile competente în derularea investigaţiilor care se impun şi, în acelaşi timp, întreprindem o anchetă internă", se arată în comunicat.

Ioan Chindriş lucra de peste trei ani pe şantierul Autostrăzii Transivania. El avea doi copii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite