Un incediu a distrus acoperişul bisericii catolice din comuna clujeană Cetan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu la biserica catolică din comuna clujeană Cetan a izbucnit astăzi în jurul orei 14:30. Din fericire, bunurile din lăcaş au fost salvate la timp, însă pagubele sunt destul de însemnate pentru că acoperişul a fost decopertat aproape în totalitate.

Un localnic care se îndrepta spre casă a observat fumul puternic, care ieşea din acoperişul bisericii, şi a sunat imediat la numărul unic de urgenţe 112. La faţa locului s-au deplasat 3 echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Dej, care au reuşit să stingă stingă incendiul în doar câteva minute. Conform unor săteni, focul a izbucnit datorită unor scântei, care au sărit din soba bisericii şi au aprins grinzile din lemn ale acoperişului.

„Era fum mare. O localnică a adus repede apă şi a încercat să stingă flăcările. Probabil de la horn a luat foc", a spus unul dintre săteni. Pagubele sunt destul de însemnate, mai ales că acoperişul va trebui refăcut în totalitate. „Am venit repede cu găleţi cu apă. Bine că am reuşit să scoatem ce era în biserică. Trebuie dezvelit tot acoperişul şi refăcut. E pagubă mare, sigur că e", a declarat o femeie, care locuieşte în apropierea bisericii.

„La ora 14:26 Detaşamentul de pompieri Dej a intervenit cu 3 autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la biserica catolică din localitatea Cetan. Am intervenit pentru localizare şi lichidare, reuşind să stingem incendiul, care era localizat în turla bisericii. Acesta a izbucnit datorită unui burlan mecanic de evacuare a gazelor amplasat lângă o grindă de lemn. S-au evacuat bunurile aflate în biserică. Pagubele sunt doar la acoperiş", a declarat  şeful gărzii de intervenţie, plutonier Octavian Cătălişan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite