Un francez căutat la nivel european a fost prins de poliţiştii clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean francez pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Franţa, după ce a prejudiciat mai multe bănci cu peste 600.000 de euro, a fost prins de poliţiştii clujeni şi a fost arestat de Curtea de Apel Cluj, urmând să fie extrădat.

Claudia Ilieş, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, susţine că Charle Philippe Jaques Paul a fost prezentat acestei instanţe de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, în baza unui mandat european, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de fals, uz de fals şi înşelăciune. Instanţa a dispus predarea bărbatului către autorităţile franceze, iar acesta a fost de acord cu acest lucru.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, mandatul de arestare european a fost emis de magistraţii din Auxerre, aceştia cerând extradarea cetăţeanului francez pentru 14 infracţiuni comise în Franţa, între anii 2003-2005.

Charle Philippe Jaques Paul, de profesie jurist, a deschis peste 30 de conturi bancare în baza unor acte false, pe diverse persoane şi, timp de trei ani, a prejudiciat mai multe bănci comerciale cu suma totală de peste 600.000 de euro.

El a fost prins de organele judiciare franceze, a fost arestat şi trimis în judecată, iar în martie 2007 a fost pus în libertate. De atunci, acesta nu s-a mai prezentat la proces, fiind condamnat în lipsă, la o pedeapsa de şapte ani de închisoare cu executate. Politiştii clujeni l-au reţinut pe bărbat, la solicitarea autorităţilor franceze, care au indicat domiciliul său într-o comuna clujeană.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite