Un fragment din Sfânta Cruce ajunge azi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Isus Hristos va ajunge, vineri, la Cluj şi va fi expus la Catedrala Mitropolitană. Fragmentul este adus din Grecia cu avionul.

Fragmentul din Sfânta Cruce este adus cu un avion din Grecia de o delegaţie condusă de mitropolitul Pantelimon al Veriei pentru sărbătorirea hramului Mitropoliei.

„Sărbătoarea Bunei Vestiri din 25 martie este şi ziua care marchează, simbolic, naşterea Mitropoliei Clujului prin întronizarea, în 2006, a primului mitropolit, Bartolomeu Anania. Această sărbătoare a fost transformată în hramul Mitropoliei, iar în acest an vor fi organizate o serie de manifestări aniversare. La Cluj-Napoca a fost invitat mitropolitul Pantelimon al Veriei care va aduce, vineri, din Grecia, cu avionul, pentru închinarea credincioşilor, un fragment din Sfânta Cruce. Acesta va fi expus într-un baldachin în faţa Catedralei Mitropolitane pentru a putea fi sărutat de credincioşi. Duminică, după slujba de Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, fragmentul din Sfânta Cruce va fi purtat într-o procesiune prin oraş, până pe Calea Turzii, unde va fi pusă piatra de temelie a centrului misionar «Sf. Apostol Andrei»", a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

Potrivit lui Bogdan Ivanov, avionul va ateriza pe aeroportul din Cluj la ora 15.30. „La aeroport vom face o scurtă rugăciune, după care fragmentul din Sfânta Cruce va fi adus în Curtea Arhiepiscopiei. În jurul orei 17.00 va avea loc o procesiune, iar fragmentul va fi depus în Catedrala Mitropolitană", a mai spus Ivanov.

Slujba de Liturghie de duminică va fi oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de un sobor de peste 20 de preoţi, în frunte cu mitropolitul Andrei Andreicuţ. Delegaţia din Grecia va face, sâmbătă, o vizită în parohia din comuna Ceanu Mic şi la Mănăstirea Mihai Vodă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite