Un film care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneţia deschide Comedy Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începe Festivalul de Film Comedy
Începe Festivalul de Film Comedy

Festivalul Internațional de Film „Comedy Cluj" se pregătește de start. Filmul ce va deschide oficial festivalul a avut premiera mondială în luna septembrie a acestui an, în cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

Maratonul de filme comedy-drama va începe vineri, 12 octombrie, cele peste 130 de filme urmând să fie proiectate timp de zece zile în cele cinci locații ale festivalului : Cinema "Florin Piersic", Cinematograful Victoria, Casa Tiff Sala Mare, Casa Tranzit si Klausemburg Cafe din Cluj-Napoca.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc vineri, 12 octombrie ora 19.00 la Cinema „Florin Piersic", ocazie cu care va fi prezentat în premieră în Romania lung-metrajul „Oricum te iubesc/ Den skaldede frisor" ( Danemarca, 2012)  regizat de Susanne Bier.

Horaţiu Mălăele, distins cu Premiul de excelenţă al Festivalului Comedy Cluj

După ce în 2011 filmul "In a better world" regizat de Susanne Bier a caștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, regizoarea daneză continuă să se afle în atenția publicului dar și a criticilor de specialitate cu noua sa producție. Avîndu-l în distribuție în rolul principal pe actorul Pierce Brosnan, filmul prezintă povestea romantică desfășurată cum altfel decât în însorita Italie, dintre un om de afaceri obsedat de munca lui și o coafeză din Copenhaga, ce află că soțul urmează să o părăsească. Tumultul decepțiilor  celor doi dar și al speranțelor puse într-un alt început este prezentat într-un mod captivant prin intermediul călătoriei pe care aceștia o fac în Italia pentru a participa la nunta copiilor lor.

Marcel Iureş vine la Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj


În data de 14 octombrie Marcel Iureș vine la Festivalul Internațional de Film "Comedy Cluj" de această dată însă în ipostaza de actor de teatru. „Absolut!", producție a Teatrului ACT în regia lui Alexandru Dabija va fi prilejul întalnirii publicului din Cluj-Napoca cu un Marcel Iureș cameleonic, protagonist al unui one man show tulburător.

Piesa are la baza povestea „Ivan Turbinca" scrisa de Ion Creangă în urmă cu mai bine de 130 de ani in urma, dar care prin tandemul Marcel Iureș- Alexandru Dabija capată acum noi înțelesuri fiind mai actuală ca niciodata.

„Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea, Dracul... Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare.", mărturisea regizorul Alexandru Dabija anul trecut cu ocazia premierei „Absolut!" de la București.

Fără fasoane dar cu umor sunt așteptați și spectatorii clujeni în data de 14 octombrie, ora 19, la Teatrul Național Cluj-Napoca pentru a fi parte din spectacolul lui Marcel Iureș, concepția regizorală a piesei poziționând publicul chiar pe aceeași scenă cu actorul. Biletele pentru acest spectacol se vor putea achiziționa începand de joi, 4 octombrie, de la agentia de bilete a Teatrului Național Cluj-Napoca.

Juriul Comedy Cluj

Producţiile înscrise în acest an în competiția festivalului dedicată filmului de lung metraj sunt următoarele: Baikonur (regie Veit Helmer, Germania), Ucigandu-l pe Bono/Killing Bono (regie Nick Hamm, Irlanda), Hysteria (regie Tanya Vexler, Marea Britanie/Franta), Chinese Take-Away/ Un Cuento Chino (regie Sebastian Borensztein, Argentina), Pista/The Runway (regie Ian Power, Irlanda/Luxemburg), Stare de șoc/Stnaje Soka (regizor Andrej Kosak, Slovenia), OZN în ochii ei/ UFO in Her Eyes (regie Xiaolu Guo, China/Germania), Calatoria/The Trip (regie Michel Winterbottom, Marea Britanie), Montevideo, puterea unui vis/Montevideo, bog te video (regia Dragan Bjelogrlic, Serbia).

Juriul secțiunii dedicată producțiilor de lung metraj din cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj” este compus din Thom Palmen - director Umea Film Festival din Suedia, Laurentiu Damian - regizor și scenarist român, prof.univ.dr. al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Sebastian Stern - regizor german, câștigător al premiului pentru cea mai bună regie în cadrul “Comedy Cluj” 2011 pentru filmul "Bondarul / Die Hummel", Declan Cassidy - regizor și scenarist, membru fondator al Irish Film and Television Academy și Vivek Singhania - producator indian, dezvoltator a numeroase proiecte cinematografice pentru Bollywood.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite