Un elicopter de 4,5 milioane de lei îi va „vâna“ pe şoferii grăbiţi pe A3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La controlul efectuat azi de echipajele de poliţie rutieră pe autostrada A3 a participat şi un elicopter de ultimă generaţie al Ministerului de Interne. Elicopterul costă 4,5 milioane, iar cu dotări ajunge şi la 6 milioane de lei.

Deasupra autostrăzii A3 a zburat azi un elicopter de ultimă generaţie echipat pentru orice tip de zbor. Comandorul Petre Trăilescu, inginer la Inspectoratul General de Aviaţie, spune că pe acest elicopter se pot monta diverse echipamente care se poate filma cu infraroşu sau când lumina e scăzută. Aparatul poate filma şi la 7-8 kilometri. „Din elicopter se pot observa diverse încălcări ale regulilor de circulaţie, se pot căuta personae dispărute, dar se pot transporta şi răniţi", explică Trăilescu.

Inspectorul general de aviaţie Doru Grădinaru din cadrul Ministerului de Interne spune că un astfel de elicopter costă 4,5 milioane de lei şi că dotările sunt foarte scumpe. „Cu dotări poate ajunge la 5,6 milioane de lei. Este un soft, pe care noi nu-l avem încă, soft care îţi arată de sus numărul maşinii", afirmă Grădinaru. Acesta mai spune că elicopterul va fi o obişnuinţă pe autostradă.

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite