FOTO Un echipaj Napoca Rally Academy a luat locul doi în IRC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cei peste 240 kilometri de probe speciale, Marco Tempestini şi Dorin Pulpea au terminat Rally Islas Canarias El Corte Inglés pe locul secund în IRC Production Cup şi pe locul 14 la general. Echipajul Napoca Rally Academy este primul echipaj românesc care a urcat pe podium într-o etapă din Intercontinental Rally Challenge.

Echipajul Napoca Rally Academy a inclus şi Rally Islas Canarias El Corte Inglés în programul din 2012, iar după cei peste 240 kilometri de probă specială au urcat pe podium în IRC Production Cup. Prima zi din Rally Islas Canarias El Corte Inglés, etapa a doua din calendarul IRC, a început bine, dar s-a terminat prost.

„A fost o zi foarte lungă şi din păcate frânele noastre au cedat. Au fost multe porţiuni în coborâre şi din această cauză, pe ultima buclă a zilei, au apărut problemele. Toată munca noastră s-a irosit într-o clipă şi am pierdut prima poziţie. Nu cred că este posibil să mai recuperăm timpul pierdut, dar vom face totul ca să terminăm această etapă", a spus Tempestini, la finalul primei zile din Rally Islas Canarias El Corte Inglés.

Poze din Intercontinental Rally Challenge

Vezi imagini de la raliu

Pe ultimele şase probe speciale din ziua a doua, cu o lungime totală de peste 100 kilometri, Marco Tempestini şi Robert Consani, rivalul său în lupta pentru prima poziţie în IRC Production Cup, şi-au împărţit în mod egal victoriile de probă specială la această grupă.

„Nu am forţat deloc în ziua a doua. După abandonul din Azore aveam nevoie de aceste puncte pentru a ne atinge obiectivul propus în acest sezon şi anume să terminăm pe podium în IRC Production Cup. Suntem primul echipaj românesc care a urcat pe podium în IRC. Sunt fericit cu acest rezultat şi acum ne concetrăm pentru prima etapă din Campionatul Naţional", a mai spus Marco Tempestini, care concurează în IRC cu modelul Subaru Impreza R4.

În urma rezultatului din Rally Islas Canarias El Corte Inglés, Marco Tempestini l-a egalat pe portughezul Sergio Silva şi se află pe poziţia a treia. Următoarea etapă din programul echipajului românesc în IRC este Canon Mecsek Rallye, în Ungaria, programat în perioada 2 - 3 iunie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite