Un craiovean şi o atletă din Ungaria pleacă acasă cu premiul mare de la Crosul Loteriei Române la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii la cros au aşteptat pentru a intra în posesia premiilor. FOTO: D.B.
Participanţii la cros au aşteptat pentru a intra în posesia premiilor. FOTO: D.B.

Peste 1.000 de clujeni, dar şi iubitori ai sportului din alte judeţe, au participat, astăzi, la crosul „Aleargă pentru Sănătatea Ta“. La final, în jur de 50 de participanţi au fost premiaţi de organizatori.

Piaţa Unirii a fost neîncăpătoare, azi dimineaţă, pentru cei peste 1.000 de viitori participanţi la crosul „Aleargă pentru Sănătatea Ta“, organizat, la Cluj, de Loteria Română. Aceştia s-au înregistrat pentru competiţie în intervalul 8.00-10.45 la unul din punctele amplasate în piaţă, pentru ca ulterior să intre în concursul a cărui start a fost dat la ora 11.00.

Traseul pe care l-au parcurs concurenţii de toate vârstele a fost: Piaţa Unirii (Start) – Bd. Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Str. Cuza Vodă – Piaţa Mihai Viteazul – Str. Gh. Bariţiu – Str. E. Isac–   Str. Gheorghe Şincai –Str. Napoca – Piaţa Unirii (Sosire). În total, distanţa parcursă a fost de aproximativ 5 kilometri. Primul concurent care a trecut lina de sosire a parcurs traseul în doar şapte minute, un eventual record, în opinia organizatorilor.

Pentru concurs, la bătaie au fost puse mai multe premii constând în autoturisme, televizoarele LCD, camere video şi foto, scutere, laptop-uri şi biciclete. Concurenţii au fost împărţiţi pe categorii, iar premiile cele mai valoroase s-au acordat categoriei de seniori împărţită pe sexe.

Astfel, la bărbaţi, premiul mare constând într-o maşină de marca Suzuki, a fost câştigat de Marius Ionescu (25 ani) din Craiova, în timp ce la femei, prima a fost atleta din Ungaria, Anikò Kalovits (33 ani).

„A fost neaşteptat de greu. Nu mă aşteptam să fie traseul atât de scurt. Sunt atlet de 15 ani şi am mai participat la diferite concursuri naţionale şi internaţionale. Am ales să vin până la Cluj pentru că mă gândeam că aici am şanse să câştig premiul mare. Organizarea a fost bună cu excepţia startului când unii au furat“, a declarat Marius Ionescu.

image

Atleta din Ungaria s-a arătat fericită că a reuşit să termine cursa pe primul loc, menţionând că cel mai dificil a fost la start. „A fost o îmbulzeală foarte mare.  Nu sunt obişnuită cu cursele scurte pentru că eu m-am antrenat mai mult pentru crosuri de lungă distanţă şi maratoane“, a precizat Anikò Kalovits, participantă la olimpiada din Sydney, Athena şi Beijing ca reprezentantă a Ungariei.

image

Valoarea totală a premiilor a fost de 570.000 lei, crosul fiind organizat simultan şi în Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Bacău. Pe durata crosului, circulaţia rutieră din centrul oraşului a fost deviată pe alte rute ocolitoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite