Un consilier judeţean al PP-DD şi-a dat demisia, după ce s-a aflat în stare de incompatibilitate, fiind ales şi viceprimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Nemeş (stânga)
Lucian Nemeş (stânga)

Lucian Nemeş, ales consilier judeţean şi validat în şedinţa de Consiliu Judeţean Cluj pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu, şi-a înaintat demisia, el preferând să rămână viceprimar al municipiului Turda şi consilier local la Turda.

Consilierii judeţeni au luat act, joi, în şedinţa de Consiliu Judeţean de încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al lui Lucian Nemeş, ales pe lista de candidaţi a Partidului Poporului -Dan Diaconescu.

Prin actul înregistrat la Consiliul Judeţean Cluj Lucian Nemeş şi-a înaintat demisia din funcţia de consilier judeţean, în care a fost validat, fiind declarat ales pe lista de candidaţi ai Partidului Poporului -Dan Diaconescu. Motivul care stă la baza acestei decizii este faptul că acesta a fost ales şi în funcţia de consilier local, respectiv de viceprimar al municipiului Turda, situaţie în care este obligat, potrivit Legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, să opteze pentru una dintre cele două calităţi.

Urmare a acestei situaţii de incompatibilitatea, Lucian Nemeş a optat pentru funcţia de viceprimar al municipiului Turda, renunţând astfel la calitatea de consilier judeţean. Urmare a încetării de drept, prin demisie, a mandatului de consilier judeţean a lui Lucian Nemeş s-a  luat act şi de încetarea calităţii acestuia de membru al Comisiei de specialitate nr. 4 -patrimoniu, regii, comerţ, turism-, locul în cauză urmând a fi declarat vacant.

Locul de consilier judeţean devenit astfel vacant urmează a fi ocupat de următorul supleant înscris în lista de candidaţi a Partidului Poporului -Dan Diaconescu la alegerile pentru Consiliul Judeţean Cluj din 10 iunie 2012, cu condiţia confirmării calităţii acestuia de membru al partidului politic respectiv, sub semnătura conducerii judeţene a Partidului Poporului -Dan Diaconescu.

Deocamdată, reprezentanţii PP-DD nu au stabilit cine va ocupa locul lăsat vacant de Lucian Nemeş. PP-DD a obţinut trei mandate de consilieri judeţeni la alegerile locale din iunie 2012. Ceilalţi doi consilieri judeţeni din partea PP-DD din Consiliul Judeţean Cluj sunt Husar Axente şi Pop Valentin.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite