Un consilier judeţean „demis” din PP-DD: „dacă ştiam că se dau bani, nu intram în partidul acesta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Matis
Dorel Matis

Dorel Matiş, proaspăt ales consilier judeţean şi dat afară din Partidul Poporului - Dan Diaconescu în ziua când şi-a primit certificatul de consilier judeţean, acuză conducerea judeţeană a partidului că a premediat toată această situaţie.

„Există o mică gaşcă în interiorul partidului cu interese ca Axente Husar şi Valentin Pop să devină consilieri judeţeni. Axente Husar e fost colaborator al Securităţii", a precizat Matiş. Dorel Matiş spune că în ziua în care a primit certificatul de validare în funcţia de consilier judeţean a aflat de decizia partidului de a-l da afară.

„Nu puteau să-i pună pe Axente Husar şi pe Valentin Pop pe locuri eligibile pentru că ştiau că nu pot câştiga astfel. Axente Husar e fost colaborator al Securităţii, am dovezi în acest sens. Valentin Pop nu s-a implicat deloc în campania electorală. Partidul e condus din umbră de tatăl lui Lucian Nemeş, care e membru PDL Turda. Decizia de excludere din partid a venit din partea Biroului Permanent Judeţean Cluj. Acest birou nici măcar nu există. Eu am acceptat să candidez numai la insistenţele celor de la Cluj crezând că e în regulă. Mi-am dat seama de această diversiune pe la jumătatea campaniei electorale. Mi se părea normal dacă după alegeri ne-am fi întâlnit să discutăm, poate acceptam să renunţ. Dar dacă mergem pe linia necomunicării, a matrapazlâcurilor (...) La tot ce se întâmplă în PPDD, acesta nu este un partid", a declarat pentru Adevărul, Dorel Matiş.

Întrebat de reporterii Adevărul dacă a dat bani la partid, Matiş a precizat că nu a dat bani, dar nici nu i s-a cerut. „Dacă mi s-ar fi cerut bani nu i-aş fi dat acestui partid".

Dorel Matiş şi Călin Leonte, cei doi care au câştigat câte un mandat de consilier judeţean din partea PPDD, au aflat vineri de decizia de excludere din partid. În fax-ul venit de la Bucureşti către Biroul Electoral Judeţean Cluj se precizează că cei doi, alături de alţi consilieri din Turda şi Câmpia Turzii, au fost daţi afară din partid deoarece au obţinut rezultate foarte slabe la alegerile din iunie 2012.

„Eu am obţinut mai multe voturi decât partidul la nivelul judeţului Cluj. Am obţinut 21.833 de voturi, ca şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu a obţinut 19.828 de voturi în judeţul Cluj. Voi contesta nevalidarea mandatului meu ca şi consilier judeţean şi o să dau în judecată partidul că mi-au prejudiciat imaginea şi îi voi cere lui Dan Diaconescu câte 30 de euro pe votant. Lucian Nemeş declara în presă, că noi, cei excluşi, nu ne potrivim profilului partidului, cinste, corectitudine, onoare. După cele întâmplate cred că Partidul nu se potriveşte cu mine. La început mi s-a părut un partid dubios, dar m-au convins oameni de valoare să mă înscriu în partid şi să candidez. Credeam că se poate face ceva", a mai precizat Matiş.

Dorel Matiş este de părere că Dan Diaconescu nu are habar de ce se întâmplă la Cluj. De asemenea, la întrebarea reporterilor Adevărul legată de promisiunea lui Dan Diaconescu, spunând că promisiunea acestuia de a da 25.000 de euro fiecărui român este „o prostie". „Aia e o prostie, a fost lansată de către Partidul Poporului Legea Cojocaru", a mai precizat Matiş.

Dorel Matiş este decis să se prezinte săptămâna viitoare la prima şedinţă de Consiliu Judeţean şi să-şi ia în primire mandatul de consilier judeţean.

În ceea ce priveşte programul său electoral şi cum şi-a convins alegătorii să-l voteze, Dorel Matiş ne-a trimis la CD-ul său electoral, declarând că pe partea socială există multe lucruri bune care pot fi îndeplinite, fără însă a preciza care anume.

Dorel Matiş este de profesie inginer, absolvent al Universităţii Babeş-Bolyai şi în prezent, administrator la două firme.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite