Un clujean şi doi tineri din Botoşani au pus bazele primei orchestre virtuale din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de artişti din întreaga lume s-au înscris în orchestra care dă concerte pe youtube. Vezi aici primul videoclip al orchestrei „Little Symphony" care reuneşte o parte din muzicienii lumii.

Videoclipul piesei „Pachelbel-Canon" a fost lansat acum câteva ore pe internet. 15 din cei 40 de muzicieni care au interepretat partituri din operă fac parte din acest videoclip, unic în lume.

Fondatorii Orchestrei Virtuale, doi botoşăneni şi un clujean, aflaţi la studii în America, vor astfel să facă un cadou tuturor de sărbătorile pascale. „Suntem încântaţi să anunţăm lansarea pe youtube a primului video al Orchestrei Virtuale, având ca participanţi 15 muzicieni din Statele Unite, România, Anglia, Argentina, Grecia, Australia, China şi Japonia. Aşteptăm de mult acest moment şi într-adevăr conceptul de «orchestră virtuală» s-a dovedit a fi realizabil. Asteptăm cât mai multe participări ale tinerilor din România", a spus Ionuţ Coşarcă, unui dintre fondatorii primei orchestre virtuale din lume.

Liviu Ionuţ Crăciun (28 de ani), un tânăr din Cluj stabilit în USA de opt ani, care studiază la Universitatea din Memphis, a absolvit Liceul de Muzică „ Sigismund Toduţa" şi a avut şansa să îşi continue studiile peste Ocean după primul an de facultate. Împreună, cei trei români au decis să pună bazele primei «orchestre virtuale» din lume, astfel ca artişti anonimi să aibă ocazia să cânte alături de mari muzicieni fără să se deplaseze sau să meargă la audiţii. „Am făcut un site al orchestrei şi i-am încurajat pe muzicieni să cânte în faţa camerelor web şi să încarce filmuleţele pe youtube. Noi am selectat cele mai bune înregistrări, le-am unit şi am creat un lucru minunat care va cuceri lumea", a spus clujeanulLiviu Crăciun.

Vezi cum poţi face parte din orchestra virtuală

Conceptul este simplu. Fiecare muzician care vrea să facă parte din Orchestra Virtuală trebuie să intre pe www.littlesymphony.com, să descarce o partitură şi să se înregistreze video. Filmul va fi publicat pe youtube iar link-ul trebuie trimis pe adresa orchestrei. Toate înregistrările sunt reunite ulterior ca în final să se realizeze o armonie şi o unitate ca într-o orchestră obişnuită.Repertoriul românilor cuprinde deja piese din folclorul românesc, jazz, World Music, Beatles, Abba, Coldplay, dar şi piese clasice cunoscute.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite