Un clujean la curtea Regelui Mihai: a pus parchetul la Sâvrâşin, apoi a fost invitat de rege la o petrecere la palatul Elisabeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul firmei care a pus parchetul la Palatul de la Săvârşin a fost invitat la o petrecere a Casei Regale. Petruţ Atanasiu şi soţia sa, Gabriela, au fost invitaţi să participle, în 12 mai, la petrecerea în aer liber organizată de Casa Regală a României, la Palatul Elisabeta.

„A fost o surpriză totală pentru mine şi soţia mea, pentru că am fost un simplu meşter care a pus parchetul de la Săvârşin. Nu mă aşteptam să îşi aducă aminte de noi, să ne mai şi invite la masă“, a declarat Petruţ Atanasiu. „Consider că a fost o răsplată a performanţei firmei noastre. Oricum, a fost gest extraordinar să ne invite. E ca şi cum ai lucrat la cineva în casă, te-a plătit, apoi te mai invită şi la masă“, a mai spus clujeanul.

Evenimentul a fost organizat pentru a doua oară, după cel din mai 2010. Potrivit blogului Principelui Radu, este o sărbătoare dedicată regiunilor și comunităților locale românești. Aproximativ 2.000 de persoane din toate cele 41 de județe ale României şi din Basarabia au fost invitate la familia regală acasă, în grădină, pentru a-i sărbători pe cei mai buni din anul precedent. Au venit primari, membri ai Consiliilor locale, scriitori, oameni de afaceri, politicieni, jurnalişti, elevi, studenți, profesori, ofițeri şi subofițeri, preoți, agricultori şi oameni de artă etc.

Eticheta regală

Pentru a participa la „Garden Party“, cum a  fost numit evenimentul de la Palatul Elisabeta, din Bucureşti, familia Petruţ a primit o invitaţie oficială, în care erau specificate o serie de reguli care ţin de protocolul specific şi eticheta potrivită Casei Regale. De exemplu, era specificat că este indicat ca invitaţii să ajungă între orele 17.00 şi 17.20, care ar fi traseul cel mai indicat şi cum ar trebui să se îmbrace: ţinuta să fie costum cu cravată şi rochie de după-masă. Fumatul şi folosirea telefoanelor mobile au fost interzise pe durata petrecerii din grădina regelui. În schimb, a fost permisă aducerea şi folosirea aparatelor de fotografiat.



„Mai întâi garda de onoare a dat onorul regelui. Apoi am avut parte de un concert cu muzică de fanfară, de un bufet suedez şi de vinuri bune, mai toate seci şi multă limonadă“, îşi aduce aminte clujeanul invitat la petrecerea regală. „Atât Regale, cât şi Pricipesa Margareta, dar şi Principele Radu, au stat de vorbă cu toată lumea. Ba chiar au mulţumit fiecărui invitat că a venit la acest eveniment, că i-a onorat cu prezenţa. A fost o atmosferă foarte destinsă, elegant, dar tototdată simplă“, mai mai spus Petruţ Atanasiu despre evenimentul la care a luat parte.

image

CITEŞTE ŞI

Familia regală va călca în castelul de la Săvârşin pe parchet pus de clujeni

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite