Un clujean a murit într-o galerie minieră din Roşia Montană în timp ce căuta aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujeanul Cristian George Ciani, un inginer în vârstă de 29 de ani, plecat să caute aur, a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă într-o galerie de mină părăsită din Roşia Montană. Prietenii lui şi-au luat adio prin mesaje postate pe facebook şi printr-un film pus pe youtube.  

Moartea tânărului Cristian George Ciani i-a întristat pe cei dragi care au postat pe reţele de socializare mesaje de adio. Acesta avea 29 de ani, era din Cluj-Napoca, şi locuia de mai multă vreme cu bunicii la Abrud. El a fost găsit sâmbătă dimineaţă într-o galerie minieră părăsită din satul Corna, comuna Roşia Montană. Lângă trupul neînsufleţit, găsit la circa 600 de metri de intrarea în galleria Vercheş, salvatorii minieri din Petroşani au identificta un detector de metale, o săpăligă pentru minerit, lanternă pentru cască cu acumulatori, o daltă, un ciocan, fişe pentru capse. Tânărul pornise cu gândul de a căuta aurul, dar nu luase în calcul că, fiind o mină părăsită şi fără sistem de ventilaţie, ar putea rămâne fără aer. A murit asfixiat. După o examinare externă a cadavrului s-au observant că acesta prezintă zgârieturi în zona feţei, iar îmbrăcămintea era murdară de pământ.

Din cercetările făcute de poliţie reiese că joi, 4 august, tânărul a plecat de la domiciliul bunicii sale din Abrud spre satul Corna şi nu s-a mai întors. Astfel, unchiul său împreună cu alţi doi cetăţeni au început să-l caute.

Clujeanul era căsătorit, iar soţia şi părinţii săi sunt plecaţi în SUA. Se vor întoarce ca să-l conducă pe ultimul drum.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite